Замърсяване, теч на петрол, прекомерен улов, бракониерство и липса на

...
Замърсяване, теч на петрол, прекомерен улов, бракониерство и липса на
Коментари Харесай

Нещо страшно и невиждано се случи по руското крайбрежие на Каспийско море

Замърсяване, теч на нефт, несъразмерен улов, бракониерство и липса на О2. Каква е повода за гибелта на хиляди предпазени тюлен по съветското крайбрежие на Каспийско море.

Природозащитниците не могат да са безапелационни в аргументите за това. Около 2500 мъртви тюлена са открити на брега на република Дагестан. През последните години не са откривани толкоз доста починали животни. Руските управляващи допускат, че са страдали от липса на О2. Според самостоятелни специалисти обаче аргументите са други.

В момента учените вършат аутопсия на животните. Според представител на държавната работа за природозащита изтичащ газ може да е довел до бедствието, откакто животните да са се задушили. Не са открити следи от външно принуждение, предава " Ди Велт “.

Според природозащитниците обаче е малко евентуално толкоз доста животни да умрат по едно и също време от липса на О2.

Руският специалист Виталий Ковальов, който управлява програмата за Кавказ към Германския съюз за запазване на природата счита, че зараза може да е довела до всеобщата гибел.

Бурните условия в намерено море не разрешават бързото разкриване на аргументите. Според учените е допустимо да бъдат открити още мъртви животни.

" Изтичането на газ е допустима причина, само че при толкоз починали тюлени източникът би трябвало да бъде голям “, показва Ковальов.

Каспийският тюлен е заплашен тип от 2008 година, а все още е сериозно заплашен. Според деятели за правата на животните тяхната популация е намаляла с към 90 % през последните 100 години.

Сред аргументите за гибелта им са и замърсяването на Каспийско море, от което се извличат петрол и газ. Според специалистите животните може да умират поради течове на нефт, бракониерство и несъразмерен улов.

Много трупове на мъртви тюлени се откриват всяка година по крайбрежията на Каспийско море. Досега обаче се е говорило за стотици, а не за хиляди починали животни. Експерти по околната среда, близки до държавното управление, също приканиха за пояснение на всеобщата гибел. Властите неведнъж увеличаваха броя на починалите животни този уикенд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР