Замък до замък, палат до палат – в малко градче

...
Замък до замък, палат до палат – в малко градче
Коментари Харесай

Лукс сред пустошта: Стотици замъци чакат купувачи в Турция

Замък до палат, дворец до дворец – в малко градче в турската провинция Болу стотици първокласни здания са нанизани като приказна броеница, само че все пак стоят празни.

Над 700 замъка с кули трансформират новосъздаденото населено място по средата на пътя сред Истанбул и Анкара в нещо, излязло от приказките. Мястото обаче не кипи от живот, както би трябвало, а в противен случай – първокласните покои за обмен стоят празни, обградени от бодлива тел.

Регионът се радва на огромна известност поради красивите гори и многото туристически пътеки. Затова турски строителен тръст взема решение точно това да е мястото на приказното населено място и влага над 100 млн. $ с вярата, че платежоспособните клиенти незабавно ще стартират да прииждат, предават от " Дойче веле ".

Съвсем (не)приказната действителност, обаче, е друга. Климатът в Турция се утежнява, стопанската система се стеснява, турската лира се обезценява от ден на ден и мъчно биха се намерили хора, подготвени да похарчат над 500 000 $, с цел да си купят сходен дворец. Така грандиозните проекти на компанията вложител се провалят и е принудена да разгласи банкрут.

Освен това, приказното населено място се намира на 3 км от центъра най-близкия град и в една околност, която не предлага изключително доста благоприятни условия, в това число и земеделие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР