Зам.-районният прокурор от СРП Борислав Георгиев даде информация пред журналисти

...
Зам.-районният прокурор от СРП Борислав Георгиев даде информация пред журналисти
Коментари Харесай

Прокуратурата: Разследваме бизнесмена Велико Желев за принуда

Зам.-районният прокурор от СРП Борислав Георгиев даде информация пред публицисти за случая със арестувания предприемач Велико Желев.

Той удостовери, че следи следствие за нанасяне на телесна щета, което след това е преквалифицирано и все още е за изнудване на някогашен чиновник на Велико Желев. По данни на Министерство на вътрешните работи Желев го е предиздвикал да подпише документи с погрешно наличие.

Иззети са материални доказателства, документи и компютри от обискираните парцели. Георгиев обаче съобщи, че закононарушението е осъществено от трима души, а освен от Велико Желев. Министерство на вътрешните работи търси другите двама обвинени, предава.

Действията на полицията продължиха съвсем до среднощ. 

От нощес полицейски патрул е подложен до вилата на строителния бизнесмен Велико Желев в курорта „ Св. св. Константин и Елена ". Полицията извършва предписание на Министерство на вътрешните работи, обвързвано с следствието и до този миг няма да подхваща други дейности.


" Арестът на Велико Желев ме изненада, тъй като огромният проблем в строителството и нередностите в пътния бранш са на страната като възложител. Именно тя е позволила нелегално строителство при ремонтите на републикански пътища в интервала от 2018 до 2021 година, извършвайки главен ремонт, прикрит като настоящ. По този метод е нямало никакъв надзор ". Това разяснява пред Българското национално радио служебният министър  на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, представен от пресцентъра на Министерството.

Велико Желев е някогашен началник на Агенция „ Пътна инфраструктура ”. В момента е ръководител съвета на шефовете на компания „ Хидрострой ”, която получи поръчката за 360 млн. лв. за градежа на тунела под Шипка. Фирмата, която е учредена през 1962 година, се занимава главно с асфалтиране на пътища, поправки и зимно поддържане. Консорциум от компании, отпред с „ Хидрострой ”, пое осъществяването на плана за Северната скоростна дъга. А преди към седмица служебният районен министър Иван Шишков направи инспекция на този обект, като бяха взети проби от асфалта. По-късно Шишков сподели, че липсва една трета от асфалта, който е по план.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР