Зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов коментира предстоящите избори и машинния

...
Зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов коментира предстоящите избори и машинния
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЦИК: Основният проблем е недоверието към машините

Зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов разяснява идните избори и машинния избор, съгласно него главният проблем е недоверието към машините.

„ ЦИК имаше предпочитание да подписа контракт непосредствено с компанията, производител на машините за броене, само че не е такава комерсиалната процедура на производителя. Основният проблем е недоверието към машините. За две години и половина откогато минаваме от избори в избори, са извършени гласувания с машини в над 50 000 секции. Няма нито един случай, който да оправдава съмненията, че машинното гласоподаване дава по-добри благоприятни условия за манипулации”, съобщи Томов, съобщи Нова телевизия.

По думите му, разнообразни са практиките по света за гласоподаване с машини. „ В Европа нямат интерес към машинния избор, тъй като нямат тези проблеми с хартиената бюлетина, които българите имаме”, изясни Томов и добави - „ подготовката за изборите върви обикновено и се надявам, че ще продължи да върви обикновено. Нашата работа е в това да се справим”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР