Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък уточни, че ако премиерът

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък уточни, че ако премиерът
Коментари Харесай

В Най-Критичния Момент: Ето Какво Разкри Томислав Дончев За Министерските Оставки!

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък посочи, че в случай че министър председателят внесе публично оставките в Народното събрание, парламентарната група ще ги утвърди. И добави, че претендентите за нови министри ще бъдат препоръчани от партията.

Дончев не изключи да има и други оставки в кабинета. На въпрос дали ще има нови рокади във властта, вицепремиерът отговори, че кабинетът е динамична среда и там няма обезпечено място.

" Този, който не се вписва, който няма чувството, че може да способства за тима, е изцяло обикновено да бъде заменен ", сподели вицепремиерът.

Той посочи, че министър-председателят има право да избира екипа, с който работи.

" Кадровите промени в Министерския съвет се гласоподават от Народното събрание, само че Конституцията изрично е планувала, че това става по предложение на министър-председателя. Каквито и старания да има за търсене на консенсус, координиране и разискване, това е извънреден ангажимент на премиера, той избира с кого да работи. Той преценя кому да одобри оставката и какво предложение да входира в Народно събрание ", акцентира Дончев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР