Зам.-председателят на ДСБ (част от коалицията Демократична България“) Радан Кънев,

...
Зам.-председателят на ДСБ (част от коалицията Демократична България“) Радан Кънев,
Коментари Харесай

Радан Кънев обмисля дали отново да се кандидатира за лидер на ДСБ

Зам.-председателят на ДСБ (част от обединението „ Демократична България “) Радан Кънев, който сега е евродепутат, обмисля дали да се кандидатира за ръководител на партията. Той е получил номинации за лидерската позиция, само че към момента не е взел дефинитивно решение.

В обява във Фейсбук профила си от неделя Кънев изяснява, че е бил номиниран от редица локални структури и сега води диалози с сегашния водач Атанас Атанасов. Председателят на ДСБ беше подложен на рецензии, че посланието му за отдръпване от поста заради слабите резултати на изборите, не е било еднопосочно. Тогава Атанасов съобщи, че поема отговорност, само че сподели единствено, че ще се проведат вътрешни избори, на които ще се яви.

Кънев беше ръководител на ДСБ сред 2013 и 2017 година, като пое поста от първия й водач Иван Костов. Подаде оставка поради слабите резултати на парламентарнте избори през 2017 година, когато " Реформаторски блок ", от който беше част, не съумя да влезе в Народното събрание.

Сега той показва, че в решението си ще бъде воден от няколко критерия, измежду които: „ кое ще бъде по-разумно за възобновяване и подсилване на единството на ДСБ и ще способства за консолидацията на обединяването " Демократична България " и последователното му преобразяване в единна политическа мощ “.

Пред „ Дневник “ другият зам.-председател на ДСБ Цецка Бачкова разяснява, че ще вземе решение дали да се кандидатира за водач, откакто стане ясно решението на Кънев. Според нея той има „ капацитет и потенциал да развие ДСБ. От медията разясняват, че тя съвсем несъмнено ще го поддържа при възможна кандидатура.

След слабия избирателен резултат през ноември водачите и на трите обединения в " Демократчина България " - `Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ", подадоха оставки. По правилник трите партии трябваше да свикат Националните си конференции в тримесечен период от подаването на оставките.

Най-напред това направи " Да, България ", чиято Национална конференция се състоя тази събота и преизбра Христо Иванов. В ДСБ събранието е планувано за 12 февруари.

Още преди ДСБ да дефинира дата за националната си конференция сигурните претенденти за лидерската позиция бяха единствено двама – Атанас Атанасов и дългогодишният ръководител на партията за регион " Лозенец " Елена Спасова.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР