Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова обяви за

...
Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова обяви за
Коментари Харесай

Зам.-министър обяви за грешка скъпа командировка до Ню Йорк, но не съжалява

Зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова разгласи за неточност, че е пътувала в командировка до Ню Йорк с билет за 8300 лева, само че не съжалява, тъй като е показала България на влиятелен интернационален конгрес.

В изявление за Би Ти Ви тя разяснява обява във вестник " Сега ", който пръв заяви, че зам.-министърът е пътувала в бизнес класа с билет, платен в последния миг за конгрес, отдаден на хората с увреждания. Той се състоя сред 12 и 14 юни в Ню Йорк. По същото време в София течеше абсурдът към подаването и отдръпването на оставката на мистъра на труда и обществената политика Бисер Петков поради митингите на майките на деца с увреждания.

" Не съм била на първокласна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, достойнството и гордостта да вземам участие в XI сесия на Конференцията по осъществяване на Конвенцията по отбрана на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 страни, и X и XI сесия се председателстваше от България ", съобщи Димитрова. От уеб страницата на самата конференция се вижда, че в програмата е било планувано изявление на представителя на България в Организация на обединените нации Георги Панайотов при откриването и закриването на форума.

Димитрова акцентира, че присъединяване на ръководената от нея българска делегация и изявлението в общите диспути и в двете панелни събития са дали опция да се чуе какъв е напредъкът на България по осъществяване на конвенцията.

Зам.-министърът удостовери, че поканата за присъединяване е пристигнала още през март, само че не знаеше за какво решението за нейното присъединяване дружно с специалист от ведомството е взето в последния миг. " Най-вероятно е неточност, че съм се съгласила да потегли изобщо като съм видяла цената, само че не скърбя, тъй като това беше най-големият конгрес, на който България имаше опция да се показа и получи поздравления от всички страни ", сподели тя.

Запитана какъв е резултатът от визитата, тя отговори, че е показала опита и напредъка при извеждането на децата с уврежданията от институциите и развиването на фамилните услуги.

" Не считам, че билетът е най-важното сега. Важното е, че министерството извършва държавната стратегия с цялостна мощ ", сподели зам.-министърът по труда и обществената политика и увери, че министерството работи по промяна, тъй че финансовият запас за поддръжка на хората с увреждания да даде забележими резултати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР