Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в церемонията

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в церемонията
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева участва в откриването на Европейското първенство по бокс за жени в София

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе участие в церемонията по откриването на 11-ото Европейско състезание по бокс за дами (5 - 12 юни). Турнирът се организира в обновената столична зала " Асикс Арена " с присъединяване на 143 състезателки от 33 страни.

" За първи път след реконструкцията в тази зала се провежда съревнование по бокс. Вярвам, че всички състезатели, треньори и фенове ще останат удовлетворени от изискванията и че нашите посетители от чужбина ще се усещат добре в Европейската столица на спорта за 2018 година София ", съобщи зам.-министър Ваня Колева.

 Снимка 360445
Източник:

За втори следващ път София посреща Европейското състезание по бокс за дами след 2016 година Домакинството за 2018 година бе поверено на българската столица, защото Полша се отхвърли от организирането на шампионата.

" Тази година е доста значима за българския спорт, тъй като страната ни е хазаин на редица огромни спортни събития. Това е директен резултат от политиката на българското държавно управление за създаване и възобновяване на спортна инфраструктура и от положителната работа в някои федерации. Бих желала да поздравя особено Българската федерация по бокс и нейния президент Красимир Инински. Това е една от най-активните, най-добре работещите български федерации. Убедена съм, че ще провежда съвършено европейско състезание и се надявам нашите състезателки още веднъж да ни зарадват с медали ", добави Ваня Колева.

Тя връчи почетен плакет на Министерството на младежта и спорта на президента на Европейската боксова конфедерация Франко Фалчинели, който откри шампионата. Той изрази признателност към Българската федерация по бокс за положителната организация и топлото гостолюбие.

 Снимка 360444
Източник:

" След приключилото неотдавна европейско състезание по бокс за момчета и девойки до 15-годишна възраст в Албена, през днешния ден стартира второто огромно европейско състезание за тази година в България. Това е знак, че Българската федерация затвърждава своите мощни обичаи в бокса и заема значима позиция в международен мащаб ", съобщи Франко Фалчинели.

От името на Европейската боксова конфедерация и на Международната боксова асоциация той донесе благодарствени плакети за министъра на младежта и спорта Красен Кралев и за президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

" Надявам се да стане положително съревнование, искам триумф на всички състезатели и дано най-хубавите победят ", сподели Красимир Инински.

България взе участие в Европейското състезание с тим от 7 състезателки: Севда Асенова (48 кг), Габриела Димитрова (51 кг), Стойка Петрова (54 кг), Станимира Петрова (57 кг), Деница Елисеева (60 кг), Мелиз Йонузова (64 кг) и Аслъхан Мехмедова (69 кг). Три от тях са европейски шампионки от предходното състезание в София - Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева.

 Министър Кралев в Европейския парламент: България e aктивен сътрудник в битката с корупцията в спорта
Министър Кралев в Европейския парламент: България e aктивен сътрудник в битката с корупцията в спорта

" Уреждането на мачове е една от главните закани пред актуалния спорт "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР