Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов награди най-активните училища в Европейски ден на спорта в училище

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети на ММС и спортни принадлежности на най-активните учебни заведения, взели присъединяване в самодейността Европейски ден на спорта в учебно заведение, която през тази година се организира под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като се координира от Сдружение „ БГ Бъди деен “ и има поддръжката на ММС от самото й начало през 2015 година.

Отличията за най-активни учебни заведения в Деня на спорта в учебно заведение завоюваха 81 СУ „ Виктор Юго “, град София, СУ „ Васил Левски “, град Гълъбово, СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “, град Видин, XI ОУ “Христо Ботев”, град Благоевград и ОУ „ Св. Климент Охридски “, град Хасково.

Специалната премия за най-вече физически дейни дни в учебно заведение завоюва СУ „ Св. Паисий Хилендарски “, град Дупница, а премията за повсеместен принос получи СУ „ Христо Смирненски”, с. Кочан, обл. Благоевград.

“Изключително се веселя, че на мен се падна достойнството да връча тазгодишните награди. Поздравявам освен спечелилите, само че и всички, които се включиха в самодейността. Радвам се, че всички дружно вършим опит да накараме от ден на ден младежи да бъдат дейни, да се занимават със спорт и той да стане част от техния живот “, съобщи зам.-министър Андонов.

Представителят на Сдружение на „ БГ Бъди деен “ Николета Янева благодари на Министерството на младежта и спорта за поддръжката, която оказва на самодейността и връчи на зам.-министър Андонов специфичен документ.

Тази година Европейският ден на спорта в учебно заведение беше част и от Европейската седмица на спорта #BeActive, по време на която ММС провежда открити уроци по физическо образование с треньори по тип спорт в учебни заведения в 13 града на България. Целта е да се покаже какъв брой значими за възпитанието на децата към систематична физическа интензивност са часовете по физическо образование в учебните заведения.

В събитията от самодейността Европейски ден на спорта в учебно заведение през тази година се включиха над 90 000 възпитаници от 410 образователни заведения в цялата страна и към 11 000 преподаватели и родители.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР