Зам.-министърът на икномиката Александър Манолев посети Индустриалния парк на Шумен

...
Зам.-министърът на икномиката Александър Манолев посети Индустриалния парк на Шумен
Коментари Харесай

Зам.-министър Манолев: Индустриалният парк на Шумен е пример, ще го рекламираме

Зам.-министърът на икномиката Александър Манолев посети Индустриалния парк на Шумен в петък и беше впечатлен от развиването му. По думите му, той може да се дава за образец. Затова Индустриална зона – Шумен ще бъде интензивно промотирана пред евентуални задгранични вложители. В нея към този момент работят три огромни предприятия със 700 служащи, а са подготвени или напреднали в построяването си още 6 плана на вложители.
 Зам.министър Манолев посети един от заводите в Индустриалния парк на Шумен дружно с кмета Любомир Христов Зам.министър Манолев посети един от заводите в Индустриалния парк на Шумен дружно с кмета Любомир Христов
„ Индустриална зона-Шумен ще бъде представяна като локация пред задгранични вложители с интерес към района, които търсят контакт с Министерството на стопанската система или с Българската организация за вложения “, сподели Манолев. Представители на парка ще бъдат поканени и на годишната среща с комерсиалните аташета на България, с цел да се показа детайлно плана и те също да го разпространяват зад граница.

„ Това е един в действителност доста добре работещ план, развъртян на правилото на публично-частното партньорство, който може да е катализатор за развиване на цялата районна стопанска система “, акцентира зам.-министъра.

За последните 10 година в област Шумен са осъществени или са в развой на реализация 5 плана по Закона за поощряване на вложенията, на обща стойност 138 млн.лв., които ще основат 690 работни места. Шумен продължава да е измежду областите с най-висока икономическа интензивност на популацията, като през 2016 година тя се покачва до 74%.

Ще бъдат проведени осведомителни дни в Турция, на които да се показват българските индустриални зони. Това стана ясно по време на среща на зам.-министър Манолев с управлението на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара, която е със седалище Шумен.

Зам.-министърът се срещна и с представители на бизнеса, които му сложиха проблемите си. От Шумен си потегля с бележник, подарък от кмета Любомир Христов, където е записал въпроси за разрешаване, а при последваща среща ще стане ясно свършеното.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР