Премиерът посети днес Специализираната болница за активно лечение (СБАЛ) по

...
Премиерът посети днес Специализираната болница за активно лечение (СБАЛ) по
Коментари Харесай

Премиерът Димитър Главчев се запозна на място с неотложните нужди на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”

Премиерът посети през днешния ден Специализираната болница за интензивно лекуване (СБАЛ) по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ” в София, с цел да се запознае на място с неотложните потребности на болничното заведение, това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Преди това министър-председателят се срещна с ръководителя на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница  и началник на Клиниката по детска неврология на болница „ Проф. Иван Митев ” проф. Иван Литвиненко.

Ден по-рано проф. Литвиненко сигнализира за нуждата от закупуване на скенер и рентген за болничното заведение. При визитата в лечебното заведение на премиера през днешния ден стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е завършила и следва завършването на тази за скенер.

Във вторник, 7 май, министър председателят Главчев ще инициира среща със здравния министър, вицепремиера и финансов министър, изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ” доктор Благомир Здравков и проф. Иван Литвиненко, с цел да бъдат разисквани и открити решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР