Зам.-кметовете на район Младост Владимир Клисуров и Румен Русев се

...
Зам.-кметовете на район Младост Владимир Клисуров и Румен Русев се
Коментари Харесай

Подчинените на Иванчева не признават отпуската ѝ, искат посочения от нея враг за и.д. кмет

Зам.-кметовете на регион Младост Владимир Клисуров и Румен Русев се съмняват в законосъобразността на платения отпуск на задържаната кметица Десислава Иванчева. Затова те не одобряват и избрания от нея в заявката за отпуск и.д. кмет Клисуров и оферират Столичният общински съвет да гласоподава за краткотраен властник на региона Русев. 
 Пълен парадокс в Младост, няма кой да стане кмет (обновена)
В декларация от Клисуров и Русев до шефа на СОС Елен Герджиков, кметът Йорданка Фандъкова, общинските съветници, обществеността и медиите написа: 

Вчера в районната администрация на „ Младост ” бе получено заявление от кмета госпожа Десислава Иванчева, препратено от Столична община. В него тя показва, че желае да употребява полагаем отпуск, по време, на който да бъде замествана от единия зам.-кмет Владимир Клисуров. Казусът има правна страна, защото юристите, не са единомислещи дали отпускът е закономерен. Има възможност отпускът да е нелегитимен и в тази догадка госпожа Иванчева не може да показва собствен заместител за време, в което извършва служебните си отговорности. Ако е законен, не може по време на отпуск да подпише заповед, според член 39 алинея 2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, а точно: кметът на региона, дефинира със заповед заместник-кмет, който го замества при отсъствието му от региона. И в двата случая всички следващи административни актове биха били незаконосъобразни. 

За излизане от обстановката, зам.-кметовете арх. Румен Русев и Владимир Клисуров взимаме решение, в нашите пълномощия. Въпреки предстоящите удари, предлагаме да продължим да работим в екип. С това поемаме отговорността пред гласоподавателите, показали госпожа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници.

Предвид спецификата на проблемите в „ Младост ”, голяма част, от които касаят изчерпателен и способен разбор на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На съображение член 39 алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, за заместващ определения кмет да бъде посочен Румен Русев, проектант и инженер с голям стаж. За задачата Владимир Клисуров се самоотвежда, като вид за поста.

Надяваме се предлагането ни ще бъде прегледано в най-кратки периоди, поради спешността на проблемите, решаването, на които е в пълномощията на общинската администрация. Даваме образец с финансирането на учебни заведения, детски градини, заплати на медицински сестри и други В случай, че то бъде признато, управлението на Район „ Младост ” заявява, че ще продължи да търси поддръжка на жителите за продължение на посоката за опазване на междублоковите пространства, с която госпожа Десислава Иванчева бе определена за кмет. За задачата разчитаме на съдействие с управлението на Столична община и всички институции, за справяне с проблемите на жителите на региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР