Зам.-кметът на Община Раковски Венцислав Чавдаров изпрати позиция на общината

...
Зам.-кметът на Община Раковски Венцислав Чавдаров изпрати позиция на общината
Коментари Харесай

Община Раковски: Продължаваме да се отнасяме с отрицание към...

Зам.-кметът на Община Раковски Венцислав Чавдаров изпрати позиция на общината във връзка построяването на 3-та и 4-та клетка на територията на депото за неопасни боклуци в Шишманци. То е предизвикано от оповестената преди ден информация от Община Пловдив, че трета клетка ще бъде построена на депото, а " решението за това било взето единомислещо на съвещание на Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците-Пловдив ". " Марица " разгласява позицията на Община Раковски, изпратена от зам.-кмета на админстрацията Венцислав Чавдаров:

Уважаеми съграждани,

Поводът поради който взех решение да напиша актуалното мнение е обвързван с разпространението на погрешна и лъжлива информация от страна на Община Пловдив. Вчера едвам няколко часа откакто беше минало следващото съвещание на РСУО - Пловдив (Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците - Пловдив) от Община Пловдив бе публикувано прессъобщение, в което Община Пловдив е показана в светлината на „ избавител “ на създалата се обстановка с оглед запълването на потенциала на първа и втора клетка в Депо за неопасни боклуци (ДНО) с. Шишманци.

Община Раковски продължава да се отнася с отричане към доизграждането на ДНО с. Шишманци и Завода към него.

Община Раковски в никакъв случай не е била „ за “ построяването, на която да е фаза от завода.

Настоящата обстановка е следната от една страна имаме отворени и към момента не реколтивирани първа и втора клетка, реколтивацията на които ще коства към 10 000 000 лева От друга страна заради привършване на потенциала на първа и втора клетка към сегашния миг има огромна възможност да стартира строителството на 3та и 4та клетка, строителство, което ще коства 9 000 000 лева, все пари на данъкоплатците.

Към сегашния миг съществува една единствена опция Община Раковски да противодейства на протичащото се, само че тя съвсем граничи с нулата.

По мотив популяризираното от Община Пловдив лъжливо прессъобщение, че РСУО с единогласие е приело решението за строителството на 3та и 4та клетка бих желал да кажа следното: На предходното заседание на РСУО, което се организира на 09.09.21 година от 10 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив успяхме да създадем по този начин, че решението за строителството на трета и четвърта клетка да не мине, защото гласувахме негативно и при съответното болшинство решението не бе взето. Отново имаше камери, още веднъж имаше публицисти, само че вест нямаше, тъй като дребната Община Раковски сподели, за какво е пълен врата на вълка. При събранието, което се организира на 23.09.21 година още веднъж по същия мотив, само че при друг кворум, нашето негативно мнение не беше взето поради. Така се стигна до разпространението на лъжливото прессъобщение от Община Пловдив.

Като Общинско управление, продължаваме да твърдим, че Община Раковски и по-конкретно жителите на с. Шишманци следва да бъдат овъзмездени за нанесените тежки последствия по един или различен метод.

Бих желал още веднъж да подчертая дебело, че управлението на Община Раковски, застава твърдо зад сигурността на жителите на Община Раковски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР