Зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят

...
Зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Прокуратурата и следствието разкриват горещи подробности за ада на Струма - има ли вина МВР на Бойко Рашков за трагедията

Зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов и представителят на основния прокурор Сийка Милева дават брифинг по отношение на тежкия пътен случай на автомагистрала “Струма “.

Очаква се на брифинга да стане ясно има ли Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков за нещастието, откакто автобусът-ковчег е позволен на българска територия, без да е имал нужните документи.

" Екип от трима прокурори и шестима следователи работят по случая ", стартира Сарафов.

Той посочи, че се работи оптимално бързо за събирането на доказателства по случая. " Спекулират доста спекулативни истории, по медиите обикалят 15-20 очевидци, а по делото няма нито един очевидец ", означи той.
свързани новини36999преди 3 часа236743на 24.11.2021
" По делото са разпитани очевидци, двама от пътуващите в рейса. Били са будни към времето на случая. И двамата дават справедлива информация, одобряваме ги за правилно изложени. В рамките на днешния ден следва разпитът на още двама от оживелите. Назначени са и експертизи. Назначени са съдебно-медицински експертизи, аутопсиите към този момент са подготвени. Аутопсиите демонстрират, че всички починали са се задушили, а не от гърмеж или контузии. В дихателните им пътища са открити сажди ", изясни още Борислав Сарафов.

Той посочи, че автотехническата експертиза, се прави от най-хубавите специалисти в страната. Наред с нея се прави и пожарна експертиза.

" Предстои екип от следовател и прокурор да заминат на следващия ден за Скопие, където нашите сътрудници ще дават молбата ни за правна помощ и ще получат направените ДНК профили от родственици на потърпевшите жители “, заяви още заместник-главният прокурор.

Гледайте НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР