Залесяване с граждани в отдели 128о и 129д организира екипът

...
Залесяване с граждани в отдели 128о и 129д организира екипът
Коментари Харесай

Садят нови дръвчета и почистват горите на Шуменско

Залесяване с жители в отдели 128о и 129д провежда екипът на ДГС-Шумен на 2 април в Седмицата на гората. Ден по-късно горските ще събират автомобилни гуми, които са изхвърлени на територията на Политическа партия „ Шуменско плато “. През цялата седмица от разсадника на стопанството ще бъдат предоставяни фиданки на разнообразни организации. Те ще бъдат залесени както в границите на града, по този начин и на подстъпите към платото. Всички прояви са свързани със Седмицата на гората, която тази година означаваме от 1 до 7 април под мотото „ Гората е живот и … обща отговорност! “.

Залесяване на повърхност от 97 декара ще бъде осъществено в ДГС-Нови пазар през Седмицата на гората. Участъкът се намира в землището на село Кюлевча, община Каспичан. Едновременно с това ще се организира и заседание по стопанисване. През цялата седмица горските педагози на стопанството ще изнасят уроци пред децата от ДГ „ Китка “, ДГ „ Зорница “, ДГ „ Пролет “ и ДГ „ Калина Малина “.

В началото на празничната седмица специалисти от ДГС-Преслав ще проведат урок по залесяване с деца в отдел 167 я, като по едно и също време с това стопанството ще отвори порти за всички, които се интересуват от специалността на лесовъда. Ще бъде осъществено и разчистване на сметищата в региона на село Кочово  и чешмите: „ Авджия “, „ Студени кладенци “ и чешмата в отдел 166 а.

Със Зелено учебно заведение за всички деца от община Венец ще започва Седмицата на гората в ДЛС-Паламара. По време на занятието учениците ще схванат за какво е значимо да пазим гората чиста и какво вършат горските, с цел да запазят зеленото благосъстояние на страната ни. След урока, всички участници, както и чиновници на община Венец, ще се включат в разчистване на горските територии наоколо до обитаемото място.

Ден по-късно в стопанството ще гостуват ветерани, които дълги години са работили в Паламара. След пролетната почивка горските педагози на СИДП и чиновници на стопанството ще провеждат уроци с всички деца от 1 до 4 клас в общините Венец, Хитрино и Каолиново.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР