Залата на Драматичен театър Стефан Киров“ се изпълни с публика

...
Залата на Драматичен театър Стефан Киров“ се изпълни с публика
Коментари Харесай

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ отбеляза 50-годишен юбилей с празничен концерт 

Залата на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “ се извърши с аудитория по случай концерта за 50-годишния празник на Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „ Захарий Стоянов “. Сред гостите беше кметът Стефан Радев, който поздрави всички в салона на театъра. Като някогашен ученик на гимназията, той показа, че е запазил топли мемоари през годините на образованието си.

„ Винаги ще вардя топлия спомен за годините ми на образование като ученик на гимназията. Не единствено поради знанията, които придобихме тогава, за метода ни на мислене или кръгозорът, който се отваряше пред нас, само че и поради другарствата, устояли и до през днешния ден на тестванията на времето. Скъпи учители, благодаря ви! Бъдете здрави, продължавайте да вдъхновявате младежите и да бъдете горди с триумфите им! На учениците поисквам огромни фантазии, да дерзаят и да осъществен и най-смелите от тях!, съобщи кметът Радев. Той връчи на гимназията плакет на Общината за годишнината и за принос в развиването на града и запазване на историческата му памет. Сливенският градоначалник поздрави и спечелилия от литературния конкурс „ Моята гимназия на 50, а в този момент накъде? “ – Ванина Андонова от 10 клас, която получи първа премия за литературната си творба – „ Ще диря щастието в другите, с цел да го намеря и в себе си “. Конкурсът се провежда взаимно от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов ” и Фондация Езиковата Сливен.

В рамките на празничната вечер гимназията бе удостоена и с плакет от Посолството на Федерална република Германия в София за партньорско учебно заведение със статут на ДСД – гимназия – изпитен център за Немска езикова тапия Второ равнище В2 и С1, които се признават от немските колежи и университети.
Програмата на концерта продължи с танцови и музикални осъществявания на изявени гении от Сливен.

Сред гостите на концерта бяха още ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, регионалният шеф Веселин Василев, отраслови зам.-кметове на община Сливен, ректорът на Бургаски свободен университет проф. доктор Милен Балтов, шефове на институции, организации, някогашни ученици и преподаватели на гимназията, родители, възпитаници и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР