Закуската е особено важна за настроението през деня, но и

...
Закуската е особено важна за настроението през деня, но и
Коментари Харесай

Правилната закуска, която ни държи дълго сити

Закуската е изключително значима за настроението денем, само че и за стройната фигура. За да отговори на тези 2 условия, тя би трябвало да е богата на белтъчини. Има доста артикули, които съдържат елементарно усвоим белтък, а потреблението им на закуска, ни държи сити през целия ден.
Тази закуска усилва възприятието за задоволеност, като потиска центъра на глада в мозъка, сочи изследване на екип от университета на Мисури.
Ето кои храни е добре да включим в менюто заран. Изброява ги MedikForum.ru.

Риба звук. С нея не трябва да се прекалява, тъй като е известно, че акумулира олово от водите, в които плува. Освен на белтък, тя е богата на полиненаситени омега-3 мастни киселини, които са доста потребни за работата на сърцето, кръвоносните съдове и мозъка.

Фъстъци. 30 грама обезпечават 10% от дневната норма белтъчини, нужни на организма. Освен това те зареждат с фолиева киселини и витамин Е.

Кисело мляко. Важно изискване е да е същинско и да да съдържа млечно-кисели бактерии. Порция кисело мляко обезпечава към 17 грама белтък, което е изцяло задоволително.

Сирене. То е богато на белтък, който се усвоява елементарно. Проучвания сочат, че когато човек е изтощен, потреблението на сирене форсира обмяната на веществата, посредством точно на млечно-киселите бактерии, които съдържа. Те влияят и удобно на микрофлората на храносмилателната система. Твърдите сирена пък са надеждна профилактика и блокират развиването на ракови кафези в организма.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР