Закуската е най-важното ядене за деня. Благодарение на нея се

...
Закуската е най-важното ядене за деня. Благодарение на нея се
Коментари Харесай

Изберете правилната закуска

Закуската е най-важното ястие за деня. Благодарение на нея се разсънва обмяната на веществата след нощния сън и метаболизмът се задейства на цялостни обороти.

Най-добрата закуска е тази, която ще засити организма до обяд и няма да провокира унесеност - тя се предизвика от огромни количества захари и мазнини. Освен това от закуската зависи и самочувствието денем.

Ако нямате опция да отделите повече време за подготвяне на закуска, то можете да се справите и за десетина минути. Чудесен вид са две сварени яйца и препечена филийка пълнозърнест самун. Можете и да я намажете със сладко, само че изберете такова, в което за втвърдяване е употребен естествен пектин – ябълков или гроздов сок.

Бързо е елементарно се подготвя и закуската с мюсли, като е по-добре да употребявате нискомаслено мляко. Можете да добавите и разнообразни по тип плодове. Разнообразете с овесена каша, в която маже да добавите замразени или пресни плодове. При приготвянето използвайте равни количества вода и нискомаслено мляко.

 Изберете вярната закуска

Ако сте на диета, не се отхвърляйте от закуската, защото по време на това хранене би трябвало да се одобряват една трета от дневните калории. Ограничете се с 300-400 калории за закуска.

Хапнете чаша пълнозърнест флейкс без глазурчаа, чаша нискомаслено мляко, банан и чаша зелен или черен чай без захар. Пригответе си фреш с допълнение от препечена филийка.

Преди тежък ден, в който авансово знаете, че ще се натоварите, даже да сте на диета, направете изключение. Калориите за денонощие при физическа или умствена натовареност може да доближат до 3500.

Изберете засищаща, само че уравновесена закуска – белтъчините възвръщат силите, а въглехидратите обезпечават нужната сила.

За такава закуска ще би трябвало да се подготвите от предходната вечер – да си сварите пуешки или пилешки гърди. Направете си сандвич с препечена филийка, парче сирене и сварените гърди. Може да се употребява и телешко месо. Може да гарнирате с късче домат и краставица или маруля. Подходяща напитка е неподсладен чай с лимон.

Може и да си приготвите омлет от две яйца, шунка и гъби с чаша прясноизцеден сок или малко кафе. Но тази закуска я правете не повече от един път седмично, в случай че съществено сте решили да отслабвате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР