Закуската е най-важното хранене за деня - това е факт,

...
Закуската е най-важното хранене за деня - това е факт,
Коментари Харесай

Това е идеалното време за закуска, ако искате да отслабнете

Закуската е най-важното хранене за деня - това е реалност, който е прочут на всички нас. Пълноценната закуска може да ви помогне освен да контролирате глада си през целия ден, само че и да насърчи загуба на тегло. Но в тази ситуация е значимо освен какво консумираме заран, само че и по кое време закусваме.

Кое е най-хубавото време за закуска?

Диетологът Павитра Раж разяснява, че закуската би трябвало да се състои най-рано 10 часа след вечерята. По време на първото хранене за деня тялото усвоява по-пълноценно и по-бързо питателните субстанции. Закуската е добре да се реализира в часовете сред 7 и 9 сутринта или в границите на два часа след ставане.

Ако първото хранене за деня е с високо наличие на протеини, това само ще е от изгода за фигурата.

Протеинът понижава риска от струпване на мазнини в тялото и също така засища. Необходимо е в закуската да се включат и въглехидрати за набирането на сила.

Диетологът Камал Ядав споделя, че потребната закуска предизвиква здравословното намаляване. Най-доброто време за нейната консумация е два часа след ставане от сън. Колкото по-рано закусите откакто се разсъните, толкоз по-добре ще се отрази това на вашия метаболизъм.

" Закуската оказва помощ за понижаване на апетита през целия ден. Освен това спомага за попречване на някои болести ", споделя специалистът.

Кои са най-хубавите варианти за закуска за намаляване?

Според доктор Дикша закуската би трябвало да съдържа храни от всички хранителни групи като въглехидрати, протеини и фибри. Ето и няколко примерни варианти:

1. Пълнозърнест сандвич със зеленчуци и чаша соево мляко
Как да си създадем най-бързата закуска на света - единствено за 45 секунди
Днес ще ви покажем по какъв начин да си извършите най-бързата закуска на света, става единствено за 45 секунди. Всички обичаме пържени яйца и знаем, че...
Прочети повече
2. Овесени ядки с кисело мляко или кефир и зеленчуци

3. Зеленчукова каша или киноа с овесено мляко

4. Царевични палачинки с кокосово или соево мляко

5. Пълнозърнест бургер с тофу и растително мляко

Японски учени стигат до извода, че колкото по-рано закусваме, толкоз по-голяма е вероятността да отслабнем. Съответните констатации са оповестени в списание Nutrients.
3 здравословни закуски за възпитаници
Всяка майка желае да изпрати детето си на учебно заведение нахранено, радостно и преливащо от жизнеспособност и сила. И всяка майка се пробва да разно...
Прочети повече
В изследването вземат участие доброволци, които са разграничени на две групи. Тези от първата група са закусвали от 06:20 до 07:10 сутринта. При втората група закуската е била в интервала от 08:10 до 09:15 часа.

Оказа се, че резултатите на първата група са по-добри. Участниците в нея са изгубили 3,8% от първичното си тегло, а тези от втората - 2,2%.

Освен това участниците в двете групи са понижили приема на калориите за интервал от 12 седмици и са присъединили в ежедневната си рутина 1000 стъпки повече от нормално.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с диетолог и експерт по здравословно хранене!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР