Закупуването на собствено жилище не е лукс. Народопсихологията на българина

...
Закупуването на собствено жилище не е лукс. Народопсихологията на българина
Коментари Харесай

Консулт: Три варианта за покупка на дом с кредит

Закупуването на лично жилище не е разкош. Народопсихологията на българина е по този начин устроена, че ние избираме да имаме лично жилище пред опцията да живеем чартърен, въпреки и в по-добър дом. Собствеността е необикновен тип сигурност. Какво вършим обаче, в случай че нямаме отделени средства за такава покупка? Ако нямаме завещание или не можем да си позволим даже отчасти самоучастие при тегленето на ипотечен заем?

Каква е картината към средата на 2019 година? Новото строителство е в разгара си! Във всеки град разрешителните за градеж на годишна база порастват. Личните и корпоративни депозити - също. А лихвите по жилищните заеми и по депозитите в никакъв случай не са били толкоз ниски.

Тази картина предизвика мисълта „ Искам собствен дом! И го желая в този момент! “.

Обаче (винаги има едно обаче) нямаме цялата сума, нямаме никаква спестена сума, т. можем да имаме самоучастие в ипотечен заем. Как да постъпим? Отговорът дава Николай Устамитев, квалифициран финансов съветник в компанията за кредитно консултиране " Кредитланд ":

Ако към този момент сме употребявали финансовите благоприятни условия на фамилията и приятелите и имаме задоволителни регулярни приходи, с цел да можем да удовлетворим изискването на банката за търпима месечна вноска, то пред нас има три благоприятни условия: спомагателна ипотека на различен парцел, изтегляне на потребителски заем и финансиране с спомагателен предел за ремонт. В първия случай можем да ипотекираме с изключение на новозакупения парцел и различен парцел. Не е наложително да е наша благосъстоятелност. Важно е притежателите да са съгласни да го ипотекират по непознат заем. Разбира се, значимо е парцелът да няма никакви вещни тежести. В такива случаи аз предлагам да се сключат два разнообразни контракта за заем - всеки с обособен парцел поръчителство, или да се вземе един общ заем с две обезпечения.

Всеки от разновидностите има своите преимущества и дефекти съгласно съответната обстановка. Ако се решим да теглим потребителски заем, е належащо той да бъде с размер, който да покрие 15-20% самоучастие и първичните разноски по договорката. Важно е да имаме поради, че много банки не утвърждават тегленето на подобен успореден заем и могат да ни откажат, в случай че преценяват, че рискът от необслужване на заема е огромен. При това решение минусът е, че потребителските заеми са нормално със период на погашение до 10 години и с по-високи лихви. И третата опция за самоучастие е финансиране с спомагателен предел за ремонт. Съществуват варианти за 100% и даже над 100% финансиране с спомагателен предел за ремонт на новозакупения парцел. Изготвя се количествено стойностна сметка за ремонтните действия и трайни усъвършенствания и банката може да отпусне сума в допълнение до 200-300 лева на кв. метър повърхност. В този случай е значимо да имаме парите за капариране на парцела и за първичните такси и разходи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР