Закриват домa за хора с психични разстройства в монтанското село

...
Закриват домa за хора с психични разстройства в монтанското село
Коментари Харесай

Закриват дома за хора с психични разстройства в Говежда

Закриват домa за хора с психологични разстройства в монтанското село Говежда, научи организация BulNews.
Решението на държавното управление за това е в отговор на изводите в отчет на Съвета на Европа, оповестени преди няколко седмици, съгласно които в редица домове жителите са бити и измъчвани.
В дома са настанени 70 души. Той е измежду профилираните институции в страната ни, в които настанените би трябвало да бъдат изведени в различен вид центрове за грижа.
Персоналът отхвърля върху настанените в Говежда да е упражнявано принуждение. Притесненията на чиновниците и локалната власт са, че срокът за извеждането на жителите е прекомерно къс - по-малко от 3 месеца, и че това ще се случи през зимата, по време на изключителната обстановка поради ковид.
Освен това доста от работещите в общественото заведение ще останат без работа, което ще докара до тежки последствия за целия регион.
"Ние се грижим освен за физическото им здраве и за психическото, ние се грижим и за тяхната социализация. Най-доброто, което може да се случи, е да се усъвършенства материалната база и този дом да стане вид "защитени жилища ", според условията на закона ", съобщи Валя Колева, старша здравна сестра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР