Закриването на Държавната петролна компания е поредното доказателство, че служебният

...
Закриването на Държавната петролна компания е поредното доказателство, че служебният
Коментари Харесай

Марешки: Министрите на Радев и ДБ играят за картела в горивата

" Закриването на Държавната петролна компания е следващото доказателство, че служебният кабинет и Демократична България играят за картела в горивата. Ето за какво години наред всички те мълчат за този камшик за народа. Създаването на държавна верига бензиностанции на обективни цени бе едно от най-разумните решения на 44-ия парламент. То щеше бързо да даде отражение върху приходите и на бизнеса, и на хората. Очевидно обаче на сегашните политици въобще не им пука за народа и за стопанската система, откакто ги обричат на бедност, на борба за оцеляване. Ако гласоподават това решение, депутатите от 46-ото Народно събрание още веднъж ще излъжат и предадат тези, които са ги избрали. За всички към този момент стана ясно, че са там за власт и за личния си кяр ".

Така Веселин Марешки разяснява в обществената мрежа импортираният проектозакон на Демократична България да се закрие Държавната петролна компания. Според партията на Христо Иванов нямало проблем с цените на горивата, затова и причина за държавна интервенция в сектора. Същата позиция в интерес на картела зае преди месец и служебният министър на стопанската система Кирил Петков.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки още на президентските избори през 2016 година беше безапелационен, че единствено намесата на страната в бранша с горивата ще приключи безчинствата на картела. Не инцидентно тогава го поддържаха близо половин милион българи, а в няколко града като Варна и Добрич, хората го сложиха преди всичко пред главния му конкурент Радев. Идеята за държавна верига бензиностанции, която да докара до обективни цени на горивата, а оттова и на доста други артикули, беше акцент и в предизборната стратегия на ВОЛЯ за 44-ия парламент. Марешки и досега е единственият политик, който се афишира против картела и в отбрана на приходите на хората. Той е и единственият предприемач, който от пет години действително се бори с картела в горивата, напомнят от ВОЛЯ.

Марешки неведнъж е обявявал, че въобще не се тормози от конкуренцията в лицето на страната, в противен случай, тъкмо тя ще реши проблемите в бранша. Стотици българи не престават да пишат на Веселин Марешки с молба да направи бензиностанции със обективни цени и в техния град, тъй като изнемогват от грабежа.

Към днешна дата обстоятелствата демонстрират, че макар че не е в Народното събрание, Марешки продължава да  пази приходите на милиони българи посредством бизнеса си – цените в неговите обекти са по-ниски с над 20 ст. за литър гориво. По калкулации това икономисва на средностатистическо семейство повече от 5000 – 6000 лв. годишно, а изгодите за компаниите, които имат по няколко автомобила, се мерят със стотици хиляди лв..

„ С всеки минал ден народът обеднява, а новоизбраните политици основават безпорядък от несръчност и безхаберие. Не виждам по какъв начин тези хора ще решат жизненоважните проблеми на българите “, съобщи още Веселин Марешки. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР