Закотвени в пристанищата останаха от 6 часа тази сутрин пътническите

...
Закотвени в пристанищата останаха от 6 часа тази сутрин пътническите
Коментари Харесай

48-часова стачка блокира гръцките пристанища

Закотвени в пристанищата останаха от 6 часа тази заран пътническите фериботи в Гърция поради 48-часова национална стачка, проведена от Гръцката моряшка федерация, заяви АНА-МПА.

Според решението на синдиката от 27 октомври стачката стартира в 6 ч. в сряда и ще продължи до 6 ч. сутринта в петък, само че има опция стачните дейности да ескалират.

В известието си уредниците на стачката упрекват работодателите в цялостно отвращение за договаряне на групов трудов контракт в бранша за годините 2020 и 2021 година, както и за наемане на задоволителен личен състав на корабите на основата на актуалните и действителни потребности.

Синдикатите декларират, че работодателите са отказали каквото и да било нарастване на възнагражденията на чиновниците, макар че от 2019 година насам те са замразени, а непрекъснатото повишаване на стоките и услугите заличават приходите на моряците.

Синдикатът стачкува и против редица законодателни промени, признати под претекст на пандемията, с които съгласно моряците се понижават екипажите, разрешава се интервенция в работата на организациите им и се позволяват нарушавания на груповите трудови контракти, изключително във връзка с работното време. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР