Законопроект за осигуряване на временно финансиране на федералното правителство беше

...
Законопроект за осигуряване на временно финансиране на федералното правителство беше
Коментари Харесай

Напрежение между Белия дом и Капитолия за шътдауна

Законопроект за обезпечаване на краткотрайно финансиране на федералното държавно управление беше импортиран от ръководителя на Камарата на представителите, републиканеца Майк Джонсън.

Това заяви Би Би Си.

Проектът не включва помощ за Украйна и Израел и средства за отбрана на южната граница на Съединени американски щати. Белият дом назова законопроекта лекомислен.

Ако законопроектът за бюджета не бъде признат до 17 ноември, работата на федералното държавно управление в Съединени американски щати ще бъде спряна.

Майк Джонсън счита, че въпросите за отпущането на пари за Израел и Украйна би трябвало да се преглеждат настрана.

Белият дом разкритикува самодейността на Джонсън.

Говорителят на президента на Съединени американски щати Карин-Жан Пиер сподели, че препоръчаният план ще докара до безпорядък и " цялостно прекъсване " на работата на държавното управление. Тя сподели, че републиканците " губят скъпо време за несериозно предложение, което беше подложено на критика от членовете на двете партии ".
 Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун
Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун

Нова рецесия за Белия дом

Тази седмица представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че от общия размер на средствата, предоставени на Украйна от началото на войната, който е над 60 милиарда $, към 96% са изразходвани .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР