Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт

...
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт
Коментари Харесай

Промените в Закона за съдебната власт ще обсъдят на второ четене депутатите днес

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ) ще обсъдят на второ четене депутатите през днешния ден. Вносител на препоръчаните промени е Министерският съвет.

Първоначално точката беше в дневния ред за през вчерашния ден, само че ръководителят на комисията по правни въпроси Стою Стоев („ – “) предложи да бъде включена в програмата за през днешния ден. Стоев изясни, че предходния ден на правна комисия са разискали, че има проблем с гледането като точка първа на Закон за съдебната власт и предложи тя да бъде отсрочена. Той разясни, че с признатия на второ четене в залата законопроект за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) в една от алинеите са основали две нови точки – точка 21 и 22, и със законопроекта за Закон за съдебната власт основават точка 23.

Все още знаете, че президентът се чуди дали да наложи несъгласие върху закон, импортиран от назначения от него Министерски съвет и по-конкретно направения от неговия длъжностен министър на правораздаването законопроект по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), ние може да изпаднем в неуместната обстановка действително да имаме от точки 1 до 20 в Закон за съдебната власт и след това да имаме точка 23, а точка 21 и 22 да ги нямаме, счита Стоев. По думите му най-ранният миг, в който може да бъде обнародван законопроекта по ПВУ, е през днешния ден.

Миналата седмица депутатите разгледаха на второ четене законопроекта за изменение на Наказателно-процесуален кодекс, обвързван с механизма за следствие на основния прокурор. Тогава от  " за България " напуснаха дебата за измененията.

Сега видяхте ли за какво в петък не трябваше да го гледаме този законопроект, за какво парламентарната група на не беше в залата - тъй като знаеше, че това нещо ще се случи, съобщи Георги Свиленски („ за България “). Той означи, че министър Зарков е бил в Народното събрание цялостен петък. Защо не го питахте какво има неприятно в закона, че президентът отхвърля да го подпише, пита Свиленски. „ Нали е неоспорим законът, нали няма проблеми със закона. Хайде като е неоспорим да си гледаме Закон за съдебната власт, пък президентът когато желае да го подписва, да не става още веднъж Народното събрание пленник на подписа на президента ", прикани депутатът, написа Българска телеграфна агенция.

За през днешния ден е очакван блиц надзор, в който по предписание вземат участие министър председателят и вицепремиерите. Програмата включва и три часа постоянен парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР