Законодателната програма на коалицията е готова, но няма да бъде

...
Законодателната програма на коалицията е готова, но няма да бъде
Коментари Харесай

Ще има ли нов кабинет? Програмата е готова, търсят се още 6 депутати


Законодателната стратегия на обединението е подготвена, само че няма да бъде показан проектокабинет, в случай че не събере предварителна поддръжка от 121 депутати, съобщи номинираният за министър председател Асен Василев (ПП) в сряда. До момента не е коментиран личен състав на ново държавно управление, посочи той. По мотив готовата нова управническа стратегия разясни, че в нея има две неотложни задания преди лятната почивка - избор на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ и приключваме на структурните проблеми заложени още в съдружното съглашение.

Дали " Продължаваме промяната " (ПП) ще предложи проектокабинет, би трябвало да се върне при президента с изпълнен или не мандат.

Министърът на нововъведенията в оставка Даниел Лорер сподели в сряда сутринта пред бТВ, че не доближават 6 депутати, с цел да се обезпечи поддръжка от 121 гласа за избор на ново държавно управление.

Председателят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров разяснява, че има индикации за това, че обособени депутати от " ИТН " са подготвени да беседват с тях. Шефът на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов обаче отхвърли това.

Междувременно съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани за разговор с групата на Има Такъв Народ , с цел да се обезпечи поддръжка за държавно управление с мандата на Политическа партия.

" Смятаме, че виновното деяние, макар че обособени партии, в това число ние, биха могли да аргументират явяване на избори, очаквайки да покачат своята поддръжка, мисля, че виновното държание е въпреки всичко да опитаме да бъде излъчено ръководство, с цел да не предизвикваме в допълнение разтърсване на страната ", стимулира се той.

Програмата е подготвена

От Българска социалистическа партия и Демократична България споделиха, че техните цели са включени в и ще бъде оповестена по-късно през днешния ден.

Премиерът в оставка и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков осведоми, че програмата " съдържа над 40 законопроекта, които би трябвало да бъдат признати в идващите шест месеца ".

" Реално огромна част от тях би трябвало да бъдат признати в идващите четири месеца, в случай че желаеме България да продължи в този ритъм, а милиардите евро за асимилиране, които би трябвало да влязат в българската стопанска система, да се усвоят ", добави Петков при започване на държавното съвещание.

" Ето за какво е толкоз значимо решението в идващите няколко дни на всеки един народен представител, който би трябвало да реши дали желае да закрие българския парламент, правейки невероятно тази стратегия да се осъществя, или ще прояви държавното отговорно отношение и ще застане зад развиването на България ", съобщи той.

Търсят се депутати

Опитът на Петков и Василев да привлекат депутати отвън Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и шестимата напуснали Има Такъв Народ, срещат сериозен отпор от страна на ГЕРБ, Има Такъв Народ и " Възраждане ",, че се пробва да " купува " техни народни представители, тъй като е " жадна за власт ".

Към момента не е показано нито едно доказателство в поддръжка на тези изказвания.

" Политическа партия не купуваме депутати. Народното събрание не е магазин ", разяснява Даниел Лорер.

Той разясни, че е наясно, че с минимално болшинството на бъдещото държавното управление с министър председател Асен Василев ще му бъде извънредно мъчно да ръководи.

Управленската стратегия на кабинета " Василев " е съвсем подготвена и скоро ще бъде оповестена, като в нея " няма изненади ", сподели Лорер.

Цел номер едно в нея е и избора на, уточни министърът на нововъведенията в оставка.

" Петък е близо, имаме на процедура 48 часа да намерим поддръжката за кабинета ", сподели Лорер пред бТВ.

На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на Делян Добрев от ГЕРБ , че още една депутатка от " Възраждане " ще се отдели в интерес на Политическа партия, Лорер сподели, че партията се обръща към всички народни представители.

" Конкретна поддръжка не сме търсили от тази партия, само че в случай че нейни депутати решат, че тематиките са значими за тези 6 месеца, те могат да поддържат държавното управление ", сподели министърът в оставка

" Няма смяна в формалното състояние. Онези депутати от Има Такъв Народ, които се обявиха, това е формалната поддръжка. Още 6 гласа са ни нужни ", сподели Лорер.

Той разяснява, че останалите партии в Народното събрание се държат все едно депутатите са им благосъстоятелност. " Те не са техни, ние си приказваме с тези хора ", уточни министърът на нововъведенията в оставка.

Финансовият министър наложително ще е от Политическа партия

Той заяви, че новият финансов министър наложително ще е от Политическа партия, както до момента. В момента поста се заема от номинирания за министър председател Асен Василев.

" Една от най-важните задания на Асен Василев ще е да избере министър на финансите, който ще може да ръководи финансите на страната в една много сложна конюнктура идващите шест месеца. Задължително ще бъде от Политическа партия. Имаме повече от един вид, само че няма да ги сложим на масата на договарянията с съдружните сътрудници, преди да сме подготвени с цялостна поддръжка ", разяснява Лорер.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР