Законодателите не успяха да финализират споразумение за рамката за сигурност

...
Законодателите не успяха да финализират споразумение за рамката за сигурност
Коментари Харесай

Малко вероятно е законодателите да подобрят сигурността на границите, законодателството за финансиране на Украйна преди Коледа

Законодателите не съумяха да завършват съглашение за рамката за сигурност на границите през уикенда, предопределено да бъде циментирано в спомагателния пакет за национална сигурност, като законодатели на Републиканската партия обвързват граничната промяна като изискване за даване на помощ на Украйна.

Горната камара анулира част от ваканцията си, с цел да продължи договарянията и да насрочи гласоподаване на пакета за помощ тази седмица с нов граничната рамка е включена, само че това съглашение наподобява надалеч от реализиране преди Коледа.

Тъй като диалозите би трябвало да продължат в понеделник, водещите договарящи сенатор Джеймс Ланкфорд, R-Okla., сенатор Крис Мърфи, D-Conn., и сенатор Кристен Синема, I-Ariz., организираха договаряния през уикенда с министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в кабинета на водача на болшинството на демократите Чък Шумър.

Мигранти чакат на опашка до граничната ограда под наблюдението на Националната армия на Тексас, с цел да влязат в Ел Пасо, Тексас, сряда, 10 май 2023 година (AP Photo/ Андрес Лейтън, File)

Sinema сподели, че „ реализираме прогрес “, пред кореспонденти в неделя, макар че не е реализирано документално предложение.

„ Това е най-сложната област на правото в Съединените щати. Тя е доста, доста комплицирана “, сподели Синема. „ Трябва да го извършите вярно. Ако извършите неточност, вие фундаментално променяте закона и по способи, които не възнамерявате, и имате години и години правосъдни разногласия. Така че е доста значимо да внимавате и да го вършиме вярно. И това е, което вършим. "

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър, D-N.Y. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Murphy сподели на кореспонденти, че „ никой няма да гласоподава по това, до момента в който няма време да прегледа текста “, тъжба, която депутатите от Републиканската партия изпяха мощно, предупреждавайки, че даже в случай че се реализира договорка тази седмица, прибързаното гласоподаване не е нещо, което те желаят да създадат.

В писмо до ръководителя на републиканската конференция в Сената, сенатор Джон Барасо, R-Wyo., 15 републикански сенатори желаеха конференция, с цел да обсъдят „ прибързаните и секрети договаряния с демократите “. Сенаторите също желаеха срещата да се организира не по-рано от седмицата на 8 януари, когато Конгресът би трябвало да се върне на Хил след ваканцията.

Съобщава се, че в неделя водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл е изпратил записка до сътрудниците си, че Шумър има предложение за преразглеждане на гласуването на „ обвивката “ на пакета – или отправната точка за спомагателния законопроект – но има към момента няма удостоверение за това гласоподаване.

„ Без текст и задоволително време за прегледа му няма да успее “, сподели Макконъл за законодателството.

Ланкфорд сподели пред Fox News Digital предходната седмица, че в случай че договорката не бъде реализирана бързо, договарянията ще продължат през новата година.

Сенатор Джеймс Ланкфорд приказва по време на чуване на финансовата комисия на Сената по отношение на номинацията на Крис Магнус за идващия комисар по митниците и граничната отбрана на Съединени американски щати в офис постройката на Дирксен на Сената на Капитолийския рид във Вашингтон, окръг Колумбия, 19 октомври 2021 година (Ройтерс)

„ Белият дом беше толкоз муден да пристигна на масата и да работи по проблемите “, Ланкфорд споделих. „ Всичко това би трябвало да е вярно – в случай че цялата система не работи, тогава не можете да извършите малко сигурност на границата, би трябвало фактически да управлявате границата “, сподели Ланкфорд.

Дори в случай че Шумър направи процедурно гласоподаване тази седмица, с цел да придвижи пакета напред, сенаторите от Републиканската партия алармираха, че ще блокират напредването му. За да може множеството закони да бъдат признати в горната камара, са нужни 60 гласа. След това въпреки всичко ще би трябвало да почисти Камарата, ръководена от Републиканската партия, а представителят Майк Джонсън към този момент уточни предходната седмица, че няма да принуждава членовете на Камарата да бързат със договорка преди Коледа.

Продължават диалози със сенатори и чиновници на администрацията на Байдън, които отхвърлиха да предадат към 60 милиарда $ спомагателна помощ за Украйна, в случай че не е обвързана със строги ограничения за сигурност на границата, като незабавни инспекции за обработка на леговище, повече арестувания кревати и по-бързо експулсиране на незаконно влезлите. Общата сума на спомагателната помощ, която Белият дом за първи път изиска през октомври, възлиза на почти 106 милиарда $ и включва 14 милиарда $ за подкрепяне на Израел.

CBS заяви предходната седмица, че Белият дом е подготвен да наложи задържане на избрани мигранти, до момента в който се преглеждат техните искове, както и нов орган в жанр Title 42. Заглавие 42 беше заповедта от епохата на Коронавирус, която позволяваше бързото експулсиране на мигранти по южната граница, до момента в който администрацията на Байдън приключи политиката през май.

Джейми Джоузеф е публицист, който отразява политиката. Тя води цифровото отразяване на Fox News за Сената.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР