Законът за радиото и телевизията е доста тясна дреха, регулацията

...
Законът за радиото и телевизията е доста тясна дреха, регулацията
Коментари Харесай

СЕМ поиска да регулира и онлайн медиите

Законът за радиото и малкия екран е много тясна дреха, регулацията би трябвало да се трансформира дружно със своя бранш. В момента се получава свръхрегулация при радиото и малкия екран, а онлайн пространството стои напълно отвън регулация, а в действителност рисковите феномени да минават тъкмо оттова. Това съобщи избраният отново ръководител на Съвета за електронни медии София Владимирова пред Би Ти Ви.

На въпрос дали би трябвало Съвет за електронни медии да получи пълномощия и във връзка с уеб страниците, тя отговори: „ Вече умерено мога да кажа, че отговорът е „ Да”. „ Не става въпрос за цензура, както настоявам, че няма цензура върху радио- и телевизионните оператори. Има регулация. В интернет хората възпиемат информацията като фастфууд”, което е изключително обезпокоително да вземем за пример по здравните тематики. В обичайните медии доста мъчно можеш да видиш отрицателни феномени като дезинформация и език на омразата”, уточни Владимирова.

Що се отнася до агресивното говорене против лица и групи, София Владимирова цитира последното наблюдаване на Съвет за електронни медии от ноември м.г.: „ Резултатите демонстрират, че най-много през политическото говорене минава езикът на омразата. Моят зов към Вашите посетители е да си дават сметка за голямото въздействие, което имат над аудиторията. Хората одобряват този метод на говорене за нормален”.

Експертът счита, че най-вече отрицателни феномени са били регистрирани в партийните малките екрани, само че напоследък има известно „ обиране на говоренето”.

Владимирова акцентира, че Българска социалистическа партия все още не са подали публично документи за от дълго време оповестения си ефирен канал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР