Законът за мерките срещу изпирането на пари мина без проблем

...
Законът за мерките срещу изпирането на пари мина без проблем
Коментари Харесай

Първо четене: Без анонимни банкови сейфове и с гигантски глоби за мълчание за съмнителни сделки

Законът за ограниченията против изпирането на пари мина без проблем на първо четене в пленарна зала - без нито един глас срещу.
Съгласно текстовете, ще има възбрана за откриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или банкови сейфове на фиктивно име, написа Агенция " Фокус ".
Освен това, Българска народна банка ще сътвори и поддържа електронна осведомителна система, в която ще влизат данни за номерата на банковите сметки и на платежните сметки с интернационален номер на банкова сметка (IBAN), водени от банки, платежни институции и сдружения за електронни пари, титулярите на сметки и упълномощените да се разпореждат със сметките лица, действителните притежатели на титулярите на сметки, съществуване на запори по сметки, както и за лицата, наематели на сейфове в банки, и техните пълномощници.
Опасение
Можем да изпаднем в обстановката, в която счетоводителите ще би трябвало да доносничат против клиентите си. Това казадепутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов.
" Днес гледаме едно предложение за изменение в Закона за ограниченията против изпирането на пари, по този начин наречената пета инструкция, където се плануват нови наказания и разширение на кръга на лицата, които попадат в обсега на закона, несъмнено. Глоби до 10 млн. лева ще се постановат на компании, банки, кредитни институции, в случай че не рапортуват пред ДАНС за съмнителни покупко-продажби ", напомни Иванов. Той регистрира, че до момента нотариусите, банките и счетоводителите бяха задължени да рапортуват на ДАНС за съмнителни покупко-продажби.
Всъщност, съществени рецензии против законопроекта имаше още на равнище публично разискване - най-много какви ще са разноските, които този законопроект ще провокира, в случай че се трансформира в закон. Какви още фрапиращи недомислици бяха коментирани - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР