Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което

...
Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което
Коментари Харесай

Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко досега, смята Манолов

Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което сме имали до момента, счита президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.
По думите му законът може да бъде подложен на критика, само че е можел и да бъде по-лош, също така се прави в ненормална среда, защото се включват хора, които нищо не схващат от тематиката.
" Произведе се един не неприятен резултат, създателите се съгласиха, че надалеч не е съвършен, само че би трябвало да се види по какъв начин ще сработи, той е по-добър от всичко, което имахме до момента, тъй като е основан на други предпоставки и ще има повече пари в него ", сподели Манолов пред bTV.
Той се разгласи срещу квотните правила за хора с увреждания и ги назова " зле скрито двуличие ".
" Ако работодателят има 50 служащия, би трябвало да назначи двама души с увреждания. След това стартира дебатът за какво за огромните предприятия процентът бил 2. Първо трябваше да забележим какъв брой са предприятията над 50 индивида, с какво се занимават, дали са в положение да назначат хора с увреждания. Затова приказвам, че този метод е лицемерен”, съобщи президентът на КП „ Подкрепа”.
В закона е написано, че който не може да направи това, може да направи някакви различни неща, без да е упоменато какви са тези различни неща, добави той.
„ Струва ми се, че този метод не взема решение проблемите на никого. При мен имам 4-5 такива индивида, без никой да ме е карал. Не съм ги събирал по тази причина че съм профсъюз, правил съм го по други аргументи. Който желае да го направи, може да го направи, желая да кажа.
" Не харесах в този закон, че още веднъж търсим опция по какъв начин да считаме, че сме решили един проблем като дадем на хората едни пари. Не всичко е пари, раздаването на пари на калпак не взема решение никакви проблеми и основава у хората чувството да желаят още повече” , разяснява още синдикалистът.
По думите му надалеч по-разумно е било да се потърси опция за социализация на хората с увреждания, основаване на центрове, които са насочени към техните увреждания и те да се усещат повече като другите.

Според ръководителя на синдиката нощният труд е чудовищно нездравословен за хората, разболява ги, разрушават фамилиите си, 6 години по-рано остаряват.
„ Нощният труд от 2007 година насам се доплаща 25 стотинки на час, т.е. в случай че работите 8 часа получавате 2 лева България е страната, в която се поставя най-вече нощен труд в Европейски Съюз, на практика без каквито и да било ограничавания. Това е нещо, което безусловно би трябвало да спре и би трябвало да стартира да се заплаща справедливо”.
Предлагаме нощният труд да се заплаща в % от заплатата, която получава индивидът, и да се ограничи размерът за неговото полагане, безапелационен беше синдикалистът.
По думите му 400 000 българи поставят редовно нощен труд.

Относно актуализацията на оптималните пенсии, Манолов сподели, че това ще се случи от 1 юли. Има и предложение това да стане от 1 април . Ако се случи, тези 5% от 1 юли преместени към 1 април стават 7 % и нещо , разясни ръководителят на синдиката.
„ Увеличи се оптималният застрахователен приход, само че никой не приказва за това какъв брой се усили минималният застрахователен приход на земеделските стопани и тютюнопроизводителите. Той в този момент отива на равнището на минималната работна заплата, тъй че тези хора най-малко да могат да допринесат за минималната пенсия, която някой ден биха получили.
Осигурителният приход е този, върху който за в бъдеще се пресмятат пенсиите.
Той е основа и за осигурителните заплащания – болничните се изплащат на база осигурителния приход, не на заплатата, която се получава”.
Хората са много нервни, най-вероятно тъй като всички сме заболели от политика и живеем в непоносимо политизирана среда и тъй като не обичаме да носим лична отговорност, за нас е хубаво някой различен да е отговорен, съобщи Манолов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР