Законът за частната охранителна дейност регламентира строго правилата за подбор

...
Законът за частната охранителна дейност регламентира строго правилата за подбор
Коментари Харесай

Вероятно така, насилникът Георги Георгиев е станал охранител: Има вратички в закона, охранители се назначават на различни позиции – чистачи, сервитьори

Законът за частната охранителна активност регламентира строго разпоредбите за асортимент на личния състав, респективно за охранители. Абсолютно недопустимо е да бъде назначаван на такава позиция човек с престъпно минало и присъди. Лицето да не бъде престъпно проявено, в това число предходни прояви и висящи каузи.Това сподели в изявление за БНР Боян Боянов - ръководител на УС на Националната асоциация на лицата и сдруженията, извършващи частна охранителна активност. Той разяснява тематиката във връзка със случая на принуждение против 18-годишната Дебора от Стара Загора, осъществено от охранител, работил нелегално като подобен.

Лицензът на охранителните компании се лишава по правосъден ред, посочи Боянов. Относно назначението на охранители той уточни:

" Има малки врати. Охранителите извършват охранителни функционалности, само че се назначават на разнообразни позиции – чистачи, сервитьори, водачи на МПС. "

" Лоялните охранителни сдружения са обект на непрестанен надзор от полицейските управляващи. Проблемът е, че може би е належащо да се извършва малко по-задълбочен надзор над сдружения, които правят така наречен самоохрана. Виждаме пропуски в тази посока. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР