Законът не е прилаган така, както трябва. Внасяла се е

...
Законът не е прилаган така, както трябва. Внасяла се е
Коментари Харесай

Симеонов: Комисарите по хазарта просто са пасували

Законът не е прилаган по този начин, както би трябвало. Внасяла се е една по-ниска такса, комисията по хазарта си е затваряла очите, изясни пред Нова телевизия депутатът и водач на НФСБ Валери Симеонов.

"До момента нямам информация да е осъществявана инспекция върху количеството талони, които са внасяни от Индия, където се печатат, и тези, които са публикувани в комерсиалната мрежа. Пак заради наредбите на закона, когато си купиш ваучър за триене, не ти издават касов бон. Самият ваучър се приема като скъпа книга, защото би трябвало да има два предпазени знака. Оттам нататък няма по какъв начин да засечеш в касовия уред какъв брой са продадени. Това дава опция за доста огромни злоупотреби. Редно е да се направи инспекция в тази посока ", сподели Симеонов.

Според него Комисията по
хазарта не знае и не се интересува дали в талончетата, печатани и идващи от Индия, ги има в действителност заложените облаги. „ Комисията по хазарта просто и печелившо е пасувала. Според мен става въпрос за всеобщо разбиране за недостижимост – никой не е желал да се занимава с това. В първия вид на закона, който внесох през 2018 година също желаех да спра този развой на безнравственост. Впоследствие имах малко повече информация, само че не съм осведомен с повече елементи “, изясни Симеонов.

Валери Симеонов обаче отхвърли тезата за политически чадър над хазартния бизнес с мотив, че абсолютно и мигновено е бил подсилен от страна на съдружните сътрудници в лицето на премиера Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Напротив, Симеонов акцентира, че най-яростна отбрана на
хазарта е имало от страна на Българска социалистическа партия и депутата Румен Гечев. Лидерът на НФСБ загатна и че очевидно там е имало "хора на хранилка ".

Трябва да разбираем на хората, че няма пропуск в закона. Той е добре изработен. По отношение на цифрата, става въпрос за годишна корист от 600 млн.

Тези суми са обороти, които в по-голямата си част са от облага на база на ниските такси, които са платени. Това е годишна корист – не са платени тези 600 млн. Според закона те е трябвало да се платят, само че са били арестувани от оператора. Това изясни водачът на НФСБ Валери Симеонов в утринния блок на Нова тв във връзка разкритията с Националната
лотария и обвиняванията против Васил Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР