Заключителният турнир на най-добрите млади тенисисти ще бъде арена на

...
Заключителният турнир на най-добрите млади тенисисти ще бъде арена на
Коментари Харесай

Тенис революция: Махат съдиите от корта

Заключителният шампионат на най-хубавите млади тенисисти ще бъде сцена на една същинска тенис гражданска война. Надпреварата в края на годината в Милано ще бъде сцена за голям брой любопитни опити от страна на ATP, само че уредниците изчакаха с оповестяването на най-голямата такава.

А тя е, че на шампионата на осемте най-хубави тенисисти до 21 години за първи път ще бъде употребена системата "Ястребово око онлайн ". Благодарение на нея, електрониката ще оповестява, дали противоречивите топки са на линията или не в действително време, което ще отстрани потребността от съдии по линиите, а реферът на стола ще бъде единственото публично лице по време на мачовете.

Новата технология е създадена от компанията, която вкара "Ястребовото око " в тениса и ще бъде употребена, с цел да регистрира точността на всеки един от ударите на тенисистите. Когато топката излезе в навън, автоматизирано системата известява по тази причина на корта. Така всяка топка бива отсъдена правилно и разумно тенисистите нямат право да оспорват решението, поради което и обичайното "ястребово око " няма да се употребява.

Всички противоречиви обстановки пък ще бъдат допълнени с визуализация на топката в навън на екраните на корта. Случаите, в които тенисистите допрян линията при осъществяване на сервис, ще бъдат следени от различен арбитър, който ще следи посредством камери на главната линия.

"Това може да бъде огромен миг в съдийството на нашия спорт ", съобщи изпълнителният вицепрезидент по правила и шампионати на ATP Гейл Дейвид Брадшоу. "Нашите спортисти работят извънредно доста и заслужават най-хубавото и допустимо най-точно съдийство, което можем да предложим. Технологията към този момент е на стадий, в който се усещаме удобно да я използваме в същинска турнирна конюнктура. Финалите на "Следващата генерация " в Милано са съвършеното място да го създадем и чакаме с неспокойствие да следим резултатите и да оценим достолепията на новата система. "

Новата технология е създадена през последните 18 месеца от компанията Hawk-Eye Innovations с дейната поддръжка от АТР.

Изпробват революционни промени в тениса

По-рано през годината от международната мъжка тенис асоциация оповестиха няколко други нововъведения и промени на разпоредбите, които ще бъдат тествани на шампионата на бъдещите звезди. Най-голямата такава е, че ще се играе във формат 3 от 5 сета като всеки сет ще се играе до 4 гейма при тайбрек при 3:3, а не до обичайните 6.

Освен това няма да се играе до две точки разлика във всеки обособен гейм, а хронометър ще следи за спазването на правилото за 25 секунди сред края на предходното и началото на идващото разиграване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР