Закъснението в ремонта на Граф Игнатиево“ май ще се окаже

...
Закъснението в ремонта на Граф Игнатиево“ май ще се окаже
Коментари Харесай

Проблеми пред F-16 за България: Новата писта в тяхната база на „Граф Игнатиево“ се наводнява

Закъснението в ремонта на „ Граф Игнатиево “ май ще се окаже по-голямо, в сравнение с военните го показват. След като през март се разбра, че има риск той да не завърши в точния момент и приемането на F-16 да се забави, Министерството на защитата е пуснало социална поръчка, с която да удължи ресурса на още от самолетите МиГ-29, разкри " 24 часа ".

Съветските изтребители са единствените, с които армията ни сега разполага, с цел да пази небето. Много от тях обаче са с изтичащ запас - и поради сложното набиране на части, само че най-много поради невъзможния ремонт. Те се обслужват най-вече от воюващите Украйна и Русия.

По неофициална информация годни да летят са единствено пет МиГ-29 и би трябвало да се употребяват до идването на F-16. Първите американски изтребители се чакат у нас при започване на 2025 година, само че с цел да ги приемем, би трябвало да приключат ремонтът и разширението на „ Граф Игнатиево “. Докладът за положението на въоръжените сили от 2023 година регистрира съществени забавяния там. Освен това в края на годината се появил проблем - новата писта се наводнява. Тепърва се изготвя план за поправката ѝ. А в случай че ремонтът не завърши в период, то ще се наложи България да заплаща на Съединени американски щати, с цел да съхраняват новите ни изтребители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР