Закъснели влакове и изтървани връзки превърнаха в кошмар пътуването на

...
Закъснели влакове и изтървани връзки превърнаха в кошмар пътуването на
Коментари Харесай

Закъснения на влакове и безпорядък на гарите заради забавянията по линията София - Варна

Закъснели влакове и изтървани връзки трансфораха в призрачен сън пътуването на хората по линията София-Варна. Четири часа се е забавил тази нощ бързият трен от Варна за столицата поради аварирала товарна комбинация на релсите. Освен от неспазването на графика на БДЖ, пасажерите се оплакват и от неприятните условия в купетата.

Възрастни хора и фамилии с дребни деца останаха без транспорт за Русе късно нощес, тъй като влакът от София за Варна се е движел със 72 минути забавяне. Връзката им в Горна Оряховица се провалила, макар уверението на кондуктора, че другият трен ще ги изчака.

" Слязохме на перона и влакът отпътува. Отидохме да питаме. Казаха ни: - То не е твоя работа, върви се оплаквай на който искаш, не може да влизаш тук. Това за мен е насмешка ", сподели Делян Пенчев, пострадал.

От БДЖ обясниха, че оптималното изчакване на просрочен трен е 20 минути. Така пасажерите останали в чакалнята без климатик за идващия трен след два часа, само че и той се движел с 40 минути забавяне.

" Някакъв призрачен сън. 20 индивида близо бяхме, които трябваше да се прехвърлим на влака за Русе. Никой не пристигна да ни се извини, да ни даде по бутилка вода. Никакво отношение. Влаковете изобщо са мизерни, нулева хигиена ", описа Петя Донева.

Потърпевшите няма да търсят отплата от БДЖ за изхабените нерви. Нямат и право на такава, тъй като към момента не е влезнал в действие европейският правилник за обезщетение при закъснение на жп превоза. Надяват се обаче на по-добро отношение в бъдеще.

" Искам просто чиновниците да бъдат по-учтиви, защото от нас зависи тяхното възнаграждение “, сподели Донева.

Заради горещините влаковете се движат с лимитирана скорост и натрупат най-малко час забавяне, потвърдиха от БДЖ. С самообладание би трябвало да се заредят и пътуващите през Пловдив, тъй като от първи август до 25 септември ще има промени поради рационализация на жп линията. Бързите влакове ще минават през Димитровград, което в допълнение ще удължи пътуването до морето.

" Много зле, в този момент закъснява с 50 минути и в случай че мине през Димитровград - още един час. В Бургас ще отидем в 15:00 ч., вместо в 13:00 ч. ", сподели Мария Димитрова.

" Ще се извършат много промени, като сме се постарали да бъде оптимално комфортен графика в оптимално неуместната обстановка за пътуващите “, изясни инж. Георги Вардев, шеф " Управление на придвижването - Пловдив ".

Линията Пловдив-Панагюрище ще бъде напълно сменена с автобусен превоз, а влаковете за Стара Загора, Варна и Карлово ще потеглят от гара Филипово.

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР