Закъсалата финансово болница във Враца отново ще има инвазивна кардиология.

...
Закъсалата финансово болница във Враца отново ще има инвазивна кардиология.
Коментари Харесай

Болницата във Враца пак ще има инвазивна кардиология

Закъсалата финансово болница във Враца още веднъж ще има инвазивна кардиология. Една от дребното печеливши действия преди години беше отдадена от болничното заведение на частен медицински център, договорът с който се оказа една от аргументите за затъването на регионалното лечебно заведение, защото е бил неблагоприятен.

Инвестицията в новата инвазивна кардиология на регионалната болница е близо 800 хиляди лева Това са финансови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването за болничното заведение “Христо Ботев “ за ремонта на ангиографската зала и за закупуване на медицинския уред.

“Целта е жителите на региона, чието здравословно положение изисква диагностика и лекуване в инвазивна кардиология, да не се постанова да пътуват, а да получават нужната им здравна помощ на място “, сподели ръководителят на Съвета на шефовете и представител на Министерство на здравеопазването в борда на болничното заведение Цветанка Димова при визитата си в лечебното заведение. На място тя се срещна с напредъка при осъществяването на строително-ремонтните действия.
Димова акцентира, че аргументите за забавянето в осъществяването на плана имат чисто механически темперамент.

“Пречката беше от инженерно естество – обвързвана със съотношението сред равнището на пода и поставката, върху която би трябвало да бъде инсталиран апаратът. Важното е, че намерихме решение и работата продължава интензивно “, сподели тя.

Министерството има уверението на изпълнителя, че дейностите ще приключат в границите на две работни седмици, незабавно след което ще стартира монтажът и на самия уред, стана ясно още от думите на ръководителя на Съвета на шефовете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР