Заканите на ръководители от Пътна полиция, че започват масови проверки

...
Заканите на ръководители от Пътна полиция, че започват масови проверки
Коментари Харесай

Пътни полицаи връчиха 10 фиша за два часа при операция на пътя за Калотина

Заканите на ръководители от " Пътна полиция ", че стартират всеобщи инспекции на пътя за невръчени фишове и връчването им на опитващите се да избегнат заплащането им извършители, минаха в действителни дейности през днешния ден. Между 10 и 12 часа чиновници на КАТ са спирали коли на пътя за ГКПП-Калотина, като са били връчени 10 електронни фиша, на стойност 1300 лв., заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Общо тестваните коли са 31, в които са пътували 44 души. На един от тестваните са връчени общо 6 фиша. Няма данни какъв брой от получилите санкциите са водачи и какъв брой пасажери.

За връчените през днешния ден санкции срокът за обжалване, обявление или непринудено възнаграждение със 70% отстъпка, е 14 дни. По-рано през днешния ден началникът на " Пътна полиция " комисар Бойко Рановски разгласи, че главният проблем с електронните фишове е връчването. " От 350 000 издадени електронни фиша, изпратени по пощата, половината се връщат, тъй като хората не са открити на адресите ", добави той.

В рамките на интервенцията през днешния ден са открити и шест нарушавания, като за две от тях са издадени фишове за неплатени винетни стикери за по 300 лв., Три фиша са за придвижване без включени светлини и един - за шофиране на МПС, което не е минало наложителния годишен механически обзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР