Захарта е сериозен враг на стройната фигура и често е

...
Захарта е сериозен враг на стройната фигура и често е
Коментари Харесай

Има ли вероятност заместителите на захарта да повишат теглото ни

Захарта е сериозен зложелател на стройната фигура и постоянно е измежду най-големите виновници за наднормено тегло. Нея обаче я откриваме във всевъзможни артикули от ежедневното ни меню, а ограничението й може и да ни се стори комплицирано. За подобен различен вид на захарта се употребяват изкуствени подсладители, които залъгват желанието ни за сладостта на захарта. Но дали и те са здравословни за нас?

Някои специалисти и диетолози в действителност считат, че изкуствените подсладители също могат да доведат до наднормено тегло. Мнението им се дължи и на няколко извършени проучвания, които обаче не са задоволително задълбочени. А други изследвания сочат, че изкуствените подсладители даже могат да доведат до загуба на тегло. Освен това, те са с почи нулев гликемичен показател, не въздействат на кръвната захар и инсулина и са подобаващи за хора със съпътстващи болести като диабет.
Какво ще стане, в случай че спрем захарта?
Захарта участва в съвсем всичко към нас. Тя се прибавя в сладки и солени храни, можем да я открием даже в хляба. В някои случаи се из...
Прочети повече
И въпреки всичко, в случай че се съмнявате за даден неестествен подсладител, консултирайте се със експерт, с цел да получите най-хубавите препоръки.

Но дано се задълбочим по-сериозно в тематиката през днешния ден:

В какво се показват вероятните негативни резултати от потреблението на изкуствени подсладители?

Според редица потвърдили се в региона специалисти и асоциации, вероятността да напълнете поради потреблението на изкуствени подсладители е дребна, само че въпреки всичко огромно значение оказва и дневното количество, което приемате. Съветваме ви, с цел да избегнете оптимално евентуални странични и негативни резултати, да се спрете на такива артикули, които имат утвърждението на Европейската и Американската организации по храните и медикаментите. И несъмнено, в естествени количества.
Ето по какъв начин да понижим приема на сол и захар
Употребата на прекалено количество сол и захар дава сериозна причина за отключване на редица здравословни проблеми, каквито са съ...
Прочети повече
Едни от най-известните и постоянно употребяваните изкуствени подсладители са аспартам, сукралоза, захарин, ацесулфам К и други В някои случаи те обаче могат да доведат до отрицателни последствия като неспокойствие на храносмилателната система или пък да намалят чувствителността на клетките към инсулина. Това може да се окаже неподходящо за хората, страдащи от инсулинова устойчивост.

И в случай че въпреки всичко към този момент сте заменили потреблението на захар с изкуствени подсладители, се съобразяайте с количеството, което добавяте към храните и напитките си. Защото колкото и безвредни да са те, в случай че прекалите с потреблението им, това ще има своите отрицателни резултати върху тежестта ви. Дори да сте изключили изцяло захарта от менюто си, в случай че преяждате и не се въздържате от други на тип калорични храни, няма да получите приемливи резултати, а даже в противен случай – може да покачите тежестта си.

Хранете се уравновесено, здравословно и на дребни порции – по този начин освен че ще постигнете приемливи форми, само че и ще се чувствате по-здрави и енергични.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР