Захарова: САЩ открито се намесват в делата на Македония, обвинявайки

...
Захарова: САЩ открито се намесват в делата на Македония, обвинявайки
Коментари Харесай

Захарова: САЩ открито се намесват в делата на Македония, обвинявайки Русия за това

Захарова: Съединени американски щати намерено се намесват в делата на Македония, обвинявайки Русия за това
Вашингтон се намесва във вътрешните работи на Скопие и, с цел да прикрие дейностите си, хвърля неоснователни обвинявания по адрес на Москва за сходна интервенция. Това бе оповестено на брифинг от формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки следващата доза американски обвинявания против Руската федерация за интервенция в делата на балканската република.

"Това са отявлено неоснователни обвинявания против Москва по отношение на явна интервенция във вътрешнополитическите процеси в Република Македония", сподели тя, напомняйки думите на почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати в Скопие на 22 октомври. „ Искаме да напомним, че точно Съединени американски щати, а не Русия, на 19 октомври, с безусловно безскрупулни способи като изнудване, закани и рушвет на депутати, прокараха в Народното събрание на тази страна решението да стартира процедура за изменение на македонската конституция в границите на Преспанския Договор. Именно американският дипломат в Скопие, намиращ се в постройката на македонския парламент, директно управляваше този развой. И по какъв начин тъкмо тези хора дръзват да приказват за каквато и да била съветска интервенция? “, означи дипломатът.

"В същото време нашите сътрудници премълчават обстоятелството, че срещу Договора от Преспа, както знаете, се афишира не Русия, а болшинството от популацията на Македония и това беше образно демонстрирано в хода на референдума на 30 септември", сподели Захарова.

Тя акцентира също по този начин, че "позицията на Русия по въпроса за името на македонската страна е неизменима, транспарантна и безусловно разбираема". "Дългосрочно решение би трябвало да бъде открито от самите страни без външен напън и сигурно не диктувано от американския дипломат, без да се постановат изкуствени периоди и условия, както и с необятна социална поддръжка и извънредно в правната рамка и Резолюция 795 на Съвета за сигурност на ООН", сподели Захарова. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР