Загубите на Илон Мъск за 2022 г. надхвърлиха 100 милиарда

...
Загубите на Илон Мъск за 2022 г. надхвърлиха 100 милиарда
Коментари Харесай

Мъск постави рекорд в загубата на богатството си

Загубите на Илон Мъск за 2022 година надвишиха 100 милиарда $, откакто акциите на Tesla паднаха до най-ниското равнище от две години.

Съоснователят на Tesla към момента е най-богатият човек в света със положение от 169,8 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, даже откакто чистото му благосъстояние понижа с 8,6 милиарда $ в понеделник.

Равносметката за Мъск е, че е обратно със 100,5 милиарда $ тази година, откакто доближи връх от 340 милиарда $ доскоро повече от година.

За по-голямата част от неговото положение е отговорна Tesla. Компанията сега се оправя с възходящите ограничавания, свързани с Covid, в Китай, който е най-големият й пазар отвън Съединени американски щати.

Компанията неотдавна разгласи евакуиране на над 300 000 автомобила заради дефектни задни светлини. Освен това се постанова да се оправя с провокациите по веригата за доставки и внезапно възходящите разноски за първични материали.

Акциите на Tesla са надолу с 6,8% до 167,87 по време на търговията в Ню Йорк в понеделник - най-ниското равнище от ноември 2020 година са паднали с 52% тази година. Това се съпоставя с 29% спад на софтуерния показател Nasdaq 100.

Мъск в този момент е е ангажиран с Twitter, който закупи предишния месец за 44 милиарда $. Компанията е изгубила към 60% от работната си мощ, откогато Мъск пое ръководството. Инвеститорите се питат дали милиардерът не се разпръсква прекалено много измежду другите инициативи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР