Загуби се регулярността на срещите, това заяви премиерътНиколайДенковпред медиите по

...
Загуби се регулярността на срещите, това заяви премиерътНиколайДенковпред медиите по
Коментари Харесай

Денков за напрежението между Борисов и Петков: Загуби се регулярността на срещите

Загуби се регулярността на срещите , това съобщи министър председателят Николай Денков пред медиите във връзка появилото се напрежение сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков . Те си насочиха задочни рецензии и обвинявания за изгубения разговор посред им, съобщи Дарик.

" През последния интервал е имало позвънявания по телефона, разисквания , това, което се загуби, е регулярността на срещите, която в прочут смисъл оказа помощ да започва работата на държавното управление и Народното събрание по метод, който да бъде потребен. Надявам се в най-скоро време да бъде възобновен още веднъж този регулярен разговор ", уточни още Денков.

По думите му следва да се види по какъв начин ще започва Народното събрание. " Това, което знам сигурно, е че има доста явен график какви са законите и по кое време би трябвало да бъдат признати . Това е обща задача - на парламентарното болшинство в синхрон с държавното управление. Вече чакам всички да си изпълнят отговорностите към българските жители и страната ", добави министър-председателят.

През уикенда Бойко Борисов загатна за появилото се напрежение в сътрудниците във властта.

" Упреците към ръководството са доста, поголовно сменят фрагменти ", разяснява Борисов и добави: " Ще забележим по какъв начин ще продължим да участваме в тази сглобка “.

„ Ние поддържаме 36 депутати от партията на смяната, те ръководят на 100%, изключвам външното министерство “, уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчертава с рецензия върху неналичието на поправки и строителство на пътища, обвинявайки за това " Продължаваме промяната ", чийто представител Андрей Цеков е министър на районното развиване и като подобен под негов надзор е Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Отправи остра рецензия и във връзка с събитието, че всичко, което " ремонтират в този момент, е най-малко два пъти по-скъпо от сякаш корупцията преди три години при ГЕРБ ". " Три години нищо и както предупреждавах - в този момент сред два и три пъти по-скъпо строителство ", разгласи Борисов.

Кирил Петков, пък, му отговори: " Искам да кажа на Борисов, че в случай че желае да си приказваме, може постоянно да се обади, а не да си приказваме през медиите ". И добави, чесе надява в първите дни на септември да продължат връзката.

" Второто, което ме тормози доста, е, че предишния път, когато държавното управление падна, беше основно поради поръчките за ремонт на пътищата . Ние искахме да ги пуснем изцяло транспарантно, парите да отиват в действително строителство, а не в чували. Това, което сега се случва, е министър Цеков пуска още веднъж поръчките по най-прозрачния метод, електронно и на най-ниска цена, където не може да има корупция. И в този момент въпросът ще бъде дали същите стопански ползи, които смъкнаха предишното държавно управление, ще стартират да клатят и настоящето. Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-много за честното строителство ", съобщи Петков.

Според министър председателят Денков президентът се е опитвал дабутне държавното управление, още преди да се образува.

“Има единични случаи на наказани лица за корупция и това не е тъй като няма корупция в България, а тъй като правосъдната система и службите не работят задоволително добре по тази тематика ”, казаоще той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР