загуби с 2:3 от на Националния стадион Васил Левски в

...
загуби с 2:3 от на Националния стадион Васил Левски в
Коментари Харесай

ЦСКА показа събуждане, но не издържа срещу устремен Рома

загуби с 2:3 от на Националния стадион " Васил Левски " в последния си мач от . Въпреки че позволиха три попадения " армейците " имаха повече удари към противниковата врата и нападнаха противника през второто полувреме. За страдание опитите на момчетата на Стойчо Младенов не стигнаха за триумф вкъщи.
Тами Ейбрахам в 15-ата минута изведе гостите напред в резултата, а в 33-ата Борха Майорал вкара второ попадение след добра комбинативна игра. Италианците изиграха по-стабилна първа част и владееха самодейността, като ЦСКА разчиташе най-вече на контраатаки и стигна единствено до 1 удар към вратата на съперника.
В началото на второто полувреме момчетата на Стойчо Младенов пробваха да играят по-настървено, само че в 53-ата минута получиха трети гол, откакто Ейбрахам засече центриране от Карсдорп. След това попадение гостите като че ли се отпуснаха и одобриха играта в личната си половина. ЦСКА стартира да насочва много повече удари (8 против 2) и владееше топката в над 60% от времето.. Това даде резултат за " армейците ", като в 75-ата минута Хамза Чатакович понижи на 1:3. В добавеното време на срещата Яник Вилдсхут с отдалечен удар направи резултата много по-почетен - 2:3!

Content made on
Победата стигна за Рома да заеме първото място в групата. Италианците приключиха с 13 точки, до момента в който първи е Бодьо/Глимт с 12. Норвежците приключиха 1:1 със Зоря Луганск.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Рома опита центриране отляво в първата минута. Жеферсон съумя да пресече подаването. В 3-ата минута Рома получи правото да извърши директен свободен удар. Верету застана зад топката и центрира рисково. Топката беше изчистена от Юрген Матей и е вън от заплаха. Римляните продължиха да натискат посредством Бове, който опитва офанзива отдясно и Жеферсон още веднъж трябваше да чисти в корнер.
След още един ъглов удар в 7-ата минута Бусато мазета топката и прати топката напред. Там Йомов не съумя да доближи до нея. В 8-ата Виня опита да откри Майорал, който не сътвори заплаха. В 10-ата минута Кайседо получи добра топката и комбинира с Йомов. Той обаче беше блокиран от бранител на Рома.
В 12-ата минута Матей фаулира Бове. Изстрелът на Верету обаче мина над вратата.

15` - 0:1! Борха Майорал навлезе в наказателното поле и подаде надясно към Бове. Той изведе на комфортна позиция Тами Ейбрахам и британският нападател от близка отдалеченост не остави късмет на Густаво Бусато.
В 19-ата минута ЦСКА стигна до корнер и Кайседо пропусна добра опция. Ударът му беше право в ръцете на Даниел Фузато. Две минути по-късно Йомов центрира отдясно. Топката обаче доближи до Карсдорп, който почисти.
В 25-ата минута Верету комбинира с Майорал. Испанецът стреля и Бусато се намеси с атрактивен плонж. В идващите минути " армейците " пробваха да нападат най-вече отдясно, само че това не даде резултат.
33` - 0:2! Атаката стартира отдясно, като Бове центрира в наказателното поле, топакта беше пропусната и попадна във Виня. Той я върна към Борха Майорал и испанецът направи 2:0 за Рома!
Рома продължи да атакува и Манчини стреля в ръцете на Бусато в идната офанзива. В 39-ата минута ЦСКА стигна до корнер. Баи центрира и топката беше изчистена.
В 43-ата минута Борха Майорал пресече неакуратен пас и направи страхотна солова акция. Завършващият удар на испанеца обаче беше разочароващ.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Стойчо Младенов размени Георги Йомов с Яник Вилдсхут на полувремето. В 48-ата минута Рома стигна до ъглов удар. Бусато мазета топкат след центрирането. След това Майорал пусна рискова топка към Верету и отбраната на " армейците " се оправи.
Карло Мухар опита изстрел от далечна отдалеченост в 50-ата минута, като той мина доста надалеч от задачата. Вилдсхут също опита да пробие по левия фланг, като там беше спрян от Карсдорп. Отново Вилдсхут центрира, като Виня пресече подаването.
53` - 0:3! Карсдорп напредна по десния фланг и центрира към Тами Ейбрахам. Англичанинът вкара втория си гол в мача без изключително да се затрудни.

В 57-ата минута Мазику центрира и Манчини почисти топката. След това и Вилдсхут имаше добра опция, само че ударът му излезе в навън.
В 62-ата минута Стойчо Младенов пусна вместо Жорди Кайседо и Тибо Вион Калоян Кръстев и Хамза Чатакович. В 65-ата минута Ейбрахам беше изведен на страховит позиция. Бусато съумя да изпревари англичанина и да хване топката. Минута по-късно Моуриньо освежи офанзивата си, като размени Тами Ейбрахам с Николо Заниоло и Борха Майорал с Елдор Шомуродов.
Гостите започнаха да пестят силите си и пуснаха играта в своята половина в идващите минути.
75` - 1:3! - Атака отдясно даде опция на Йоан Баи да центрира към Хамза Чатакович и босненецът вкара първия си гол в Лига на конференциите за 1:3!
Гълъбов стреля отдалеко в 77-ата минута. Изстрелът беше блокиран. Стигна се до ъглов удар и вратарят хвана центрирането на Чатакович. В 83-ата минута Рома опита контраофанзива, като топката стигна до Заниоло. Густаво Бусато внимаваше и мазета топката с крайници.
90+2 - 2:3! Мазику центрира отляво и откри Вилдсхут, който с мощен удар понижи резултата на 2:3!
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Пламен Гълъбов, Юрген Матей /к/, Томас Лам, Брадли Мазику, Тибо Вион, Жеферсон, Карло Мухар, Георги Йомов, Йоан Бай, Жорди Кайседо
Рома: Даниел Фузато, Ибанес, Мараш Кумбула, Джанлука Манчини /к/, Рик Карсдорп, Матиас Виня, Жордан Верету, Браян Кристанте, Едоардо Бове, Борха Майорал, Тами Ейбрахам

ПРЕДИ МАЧА
На конференцията преди дуела наставникът на " алените " Стойчо Младенов съобщи, че тимът му ще търси трите точки. Проблемите за ЦСКА обаче по никакъв начин не са малко - с травми са бранителят Мено Кох и нападателят Ахмед Ахмедов. Амос Юга към момента лекува мускулна травма и присъединяване му е под въпрос.
Ден преди срещата Греъм Кери се върна в родината си, като към този момент се появиха информации, че той ще приключи договора си с ЦСКА и ще си търси тим на Острова. Така " армейците " ще са без един от най-постоянните си футболисти от началото на сезона.
Жозе Моуриньо също няма да може да разчита на няколко футболисти. С разнообразни травми са капитанът Лоренцо Пелегрини, крилото Стефан Ел-Шаарави и Леоанрдо Спинацола. Добрата вест е завръщането на нападателя Тами Ейбрахам и бранителя Рик Карсдорп.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР