загуби обжалването на правителственото решение да не може да плаща

...
загуби обжалването на правителственото решение да не може да плаща
Коментари Харесай

Принц Хари загуби обжалването на решението за полицейска охрана във Великобритания

загуби обжалването на държавното решение да не може да заплаща самичък за защита от полицията във Англия, оповестява Българска телеграфна агенция. 

По-младият наследник на крал Чарлз Трети беше лишен от полицейска защита, която се поставя на членовете на кралското семейство, откакто той и брачната половинка му Меган се отдръпнаха от формалните си отговорности през 2020 година и се реалокираха в Съединени американски щати.

Висшият съд в Лондон, който през предходната година се съгласи да прегледа решението за снемане на защитата, постанови, че няма юридически учредения принцът да заплаща на полицейските чиновници за защита.

Решението за снемане на защита, плащана с публични средства беше взето от изпълнителния комитет за защита на членовете на кралското семейство и обществените персони, който дава утвърждение за защита на лица като министър-председателя.

Съдия Мартин Чембърлейн сподели, че съгласно разпоредбите на комитета за защита допускането на заплащане е срещу публичния интерес. Според представители на лондонската полиция и на държавното управление не би трябвало богати хора да наемат полицейски чиновници като персонални охранители и да слагат живота им под риск риск.

Решението идва по-малко от седмица, откакто принцът, брачната половинка му Меган и майка й бяха застрашени от пътен случай поради гонене от фотографи в Ню Йорк. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР