Загубен билет спаси живота на 22-годишна студентка при тежката влакова

...
Загубен билет спаси живота на 22-годишна студентка при тежката влакова
Коментари Харесай

Да изгубиш билет и да се спасиш от смъртта: 22-годишната Елена и влака убиец

Загубен билет избави живота на 22-годишна студентка при тежката влакова злополука в Гърция, оповестява voria.gr. Елена М. се е прибирала след изпити от университета в Атина.

Преди да се качи на влака, с цел да отпътува за родния си град Верия, младото момиче открило, че липсва транспортният ѝ документ.

Впоследствие на касата по неупоменати аргументи не са ѝ приели студентската карта, която ѝ давала правото да пътува в независимо купе във втори вагон.

Създала се бъркотия, която наложила закупуването на нов билет, с цел да може да се качи на композицията и да отпътува за дома си.

Така единствените останали места са били в седмия вагон, пасажерите на който са се разминали само с леки пострадвания и нерешителност при тежката влакова злополука.

И двата влака са се движили със скорост от над 100 километра в час.

Броят на починалите във влаковата злополука доближи 46 души, оповестиха от пресцентъра на гръцката пожарна работа. Издирването на изчезнали хора след случая продължава, осведоми електронното издание на в. „ Катимерини “.

Пътнически и товарен трен се сблъскаха челно във вторник вечерта в региона на долината Темпе. Голяма част от починалите са младежи на възраст 20-30 години, а над 80 души бяха ранени. Състоянието на ранените наподобява устойчиво и те се лекуват в две лечебни заведения в. С изключение на 6 пациенти, които са в интензивното поделение и положението им е сериозно, останалите не са в заплаха.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че „ трагична човешка неточност “ е причина за злополуката. Задържан беше началникът на гарата в град Лариса, който е направил цялостни признания.

Министърът на превоза Костас Караманлис подаде оставка през вчерашния ден.

В страната е разгласен тридневен народен печал.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР