Загреб. Хърватия разполага с отлични професионални съоръжения за здравен туризъм,

...
Загреб. Хърватия разполага с отлични професионални съоръжения за здравен туризъм,
Коментари Харесай

Hrturizam.hr: Здравният туризъм - възможност, от която хърватите все още не са се възползвали

Загреб. Хърватия разполага с отлични професионални уреди за здравен туризъм, само че без изработването на повсеместен стратегически метод страната няма да се възползва от опциите на този относително едва развъртян бранш, разяснява профилираният портал Hrturizam.hr .
Адриатическата страна се радва на просторна крайбрежна линия, мек климат и положителни инфраструктурни връзки. Това, което следва да се свърши като работа, е всички тези преимущества да бъдат красиво „ опаковани “ в туристически артикул, който да изкуши посетителите.
Въпреки че в Хърватия има към 1100 снабдители на медицински туризъм, единствено пет % от здравните туристи идват от чужбина - най-много от Италия, Словения, Босна и Херцеговина. Това значи, че управляващите би трябвало да положат повече старания, с цел да слагат страната на здравната карта на света, предава Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
Председателят на Общността за здравен туризъм Марсел Медак е уверен, че за обогатяването на предложенията за медицински туризъм в Хърватия би трябвало да се подчертава върху локалната кухня. Тя е директно обвързвана със средиземноморската диета, която е една от най-здравословните в света.
Риека, остров Лошин и столицата Загреб са измежду водещите центрове на здравния туризъм в Хърватия, или най-малко в частния му бранш. Като задача обаче следва да бъдат привлечени по-голям брой сътрудници, които да окажат поддръжка за развиването на медицинския туризъм в страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР