Загреб. Готов е първият рекламен клип на Риека - Европейска

...
Загреб. Готов е първият рекламен клип на Риека - Европейска
Коментари Харесай

Novi list: Готов е първият рекламен клип на Риека - Европейска столица на културата за 2020 г.

Загреб. Готов е първият рекламен клип на Риека - Европейска столица на културата за 2020 година, предава електронното издание на вестник " Novi list " , като прецизира, че за основаването му е работил екипът на известния режисьор Далибор Матанич, създател на филмите " Счетоводителката желае да отиде на море ", " Мили мъртви девойки ", " 100 минути популярност ", Обичам те " и други
В клипа са включени едни от най-емблематичните и знакови места в приказно красивия разграничен град, който в Италия се назовава Триест, а в Хърватия – Риека.
Изданието прецизира, че рекламният клип е финансиран от Хърватския народен туристически съвет и от Туристическия съюз на Риека със съдействието на кметството на града и особено основаното сдружение " Риека 2020 ", а младият и надарен режисьор Далибор Матанич е определен, посредством обществена покана, оповестена още през лятото на 2018 година, предава Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
Производството на всички рекламни филми за Риека като Европейска столица на културата е предоставено на локалната компания „ Filmeria “, основана в Риека, която е профилирана в производството на артикули с аудио-визуално наличие. Основната й задача ще бъде да показа Риека като хърватски градски феномен и да запознае задграничните посетители с бурното и превратно минало на града и дружно с това да им подари парченце адриатически сексапил, мултикултурализъм, поп просвета, свободата и ширината на духа.
Сценарист на първия рекламен клип на Риека е драматурга Магдалена Лупи Алвир, шеф на Градския куклен спектакъл, която сама признава, че в него се пробва да комбинира сюжетите – с цел да може да свърже разликите.
" Риека е свят на конфликти и главоблъсканици, на градски герои и на техните характери, които по неповторим метод символизират концепцията за едно общочовешко пристанище на разнообразието. Идеята е да се смесят документални фрагменти и художествена литература, а по-късно да слагаме действието на разнообразни места в града и в най-атрактивни пространства. Мисля, че успяхме и ще го видите във видеоклипа. Опитах се да предам духа на града посредством провокативни подиуми и да го погледна с " непознати " очи, през героите, които са част от историята, сегашното и бъдещето на Риека. Също по този начин, посредством галактическия скрипт, се пробвах да обхвана тематиките на програмните посоки на Риека 2020, с цел да показва по някакъв метод самата стратегия ”, декларира Магдалена Алвир, която напълно неотдавна е получила и признанието за най-желан сценичен драматург от хърватската аудитория.
" Novi list " повдига и крайчеца на завесата пред наличието на считания за неповторим рекламен клип. Според вестника в него може да се види всичко – водолаз, който изплува на основна улица или на средновековните площади в центъра на града, до него танцуваща пънкарка и камбанария, гарнирана с лодка. Нали в Риека – пристанището на разнообразието, всичко е допустимо.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР