Заглавието гласи: Ще застраши ли Хънтър Байдън кампанията на баща

...
Заглавието гласи: Ще застраши ли Хънтър Байдън кампанията на баща
Коментари Харесай

Дежа вю около Байдън – приключенията на сина хвърлят сянка върху кампанията на бащата

Заглавието гласи: " Ще заплаши ли Хънтър Байдън акцията на татко си? "

Сега въпросът се задава още веднъж, защото 80-годишният президент се приготвя за преизбиране през 2024 година, до момента в който 53-годишният му наследник се ориентира в професионалните, персоналните и правните проблеми, които от дълго време хвърлят сянка върху семейство Байдън и политическата кариера на татко му, написа " Файненшъл Таймс ".

В сряда съдружниците на Джо Байдън се надяваха, че синът ще постави завършек на някои от правните си рискове, когато Хънтър Байдън участва в съда в Делауеър, с цел да извърши съглашение за признание на виновност, произлизащо от обвиняванията, че не е платил федерален налог върху приходите и е имал нелегално огнестрелно оръжие.

Вместо това съдията сложи под въпрос изискванията на съглашението, както и продължаващото следствие на Министерството на правораздаването дали Хънтър Байдън е нарушил американските закони за задгранично лобиране. Драматичното повреждане на съглашението за признание на виновност незабавно изтласка него - и проблемите му - още веднъж в центъра на следващия новинарски цикъл.

" Хънтър Байдън е частен жител и това беше негов персонален въпрос ", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер пред кореспонденти във Вашингтон след неуспеха на договорката. " Президентът, първата дама, те обичат сина си и го поддържат, до момента в който той продължава да възвръща живота си. "

Снимка: АР/БТА

За политическите коментатори и наблюдаващите на Байдън това беше както следващият миг на персонална тъга за семейство Байдън, по този начин и следващият миг на политическа заплаха за бащата.

Хънтър Байдън съставлява " персонално и политическо предизвикателство " за президента, споделя Крис Уипъл, създател на книгата The Fight of His Life: Inside Joe Biden`s White House (Борбата на живота му: Белия дом на Джо Байдън отвътре). " Трудно е да се преувеличи какъв брой близки са те и какъв брой доста това тормози персонално Джо Байдън. Това е мъчително за него. "

Политическата горещина върху сина и бащата наподобява единствено се ускорява. Хънтър Байдън продължава да е във фокуса на няколко ръководени от републиканците конгресни следствия на бизнес покупко-продажбите му в чужбина. Сложният му персонален живот също е обект на внимание, откакто той уреди дълготраен спор за прехрана на дете, включващ четиригодишно момиченце, живеещо в Арканзас, за което в началото отхвърляше, че е негово дете. Президентът беше подложен на критика, че не е признал момичето за свое внуче.

" Сигурен съм, че Хънтър Байдън ще бъде съществена част от посланията на републиканците през 2024 година против [Джо] Байдън ", споделя Кайл Кондик от непартийния Център за политика към Университета на Вирджиния. " Въпросът е единствено: какъв брой дейно е това? И какъв брой съществени стават действителните обстоятелства за президента? "

Чуждестранната лобистка активност на Хънтър Байдън е била обект на няколко следствия на Капитолийския рид. Джеймс Комър, републиканският ръководител на надзорната комисия на Камарата на представителите, твърди, че семейство Байдън " е продавало достъп за облага по целия свят в ущърб на американските ползи ". Белият дом неведнъж е заявявал, че Джо Байдън не е знаел за бизнес делата на сина си.

Комър също по този начин твърди, че Министерството на правораздаването се е намесило в наказателното следствие на данъчните каузи на Хънтър Байдън, което ускорява причините на Доналд Тръмп и сътрудниците му републиканци, които настояват, че в Америка има " двустепенна " система на правораздаване.

Тръмп и неговите съдружници настояват, че някогашният президент - против който са повдигнати десетки наказателни обвинявания по две обособени каузи в Манхатън и Маями, а през идващите месеци се чака да му бъдат връчени още обвинявания във Вашингтон и окръг Фултън, Джорджия, - е бил третиран незаслужено, до момента в който на Хънтър Байдън е била препоръчана сладка договорка.

По време на обществено чуване предходната седмица републиканците от Камарата на представителите изслушаха показанията на двама информатори от Службата за вътрешни доходи, които обявиха, че Министерството на правораздаването е забавило и попречило следствието на Хънтър Байдън. Министерството на правораздаването отхвърля да е направило нарушаване, а Дейвид Вайс, американският прокурор, който беше назначен от Доналд Тръмп да го проверява, предложи да даде показания по-късно тази година, с цел да отговори на въпросите.

Въпреки това Кевин Маккарти, републиканският ръководител на Камарата на представителите, допусна по-рано тази седмица, че републиканците от Камарата на представителите се готвят да стартират процедура по импийчмънт против Джо Байдън по отношение на задграничните бизнес покупко-продажби на Хънтър Байдън. Маккарти съобщи пред " Фокс Нюз ": " Вярвам, че ще го проследим до дъно и това ще стигне до следствие за импийчмънт ".

Снимка: БТА

Независими наблюдаващи слагат под въпрос дали републиканците са показали задоволително доказателства, с цел да поддържат изказванията или да замесят Джо Байдън в проблемите на сина му.

" Републиканците насочиха всички тези обвинявания против Байдън, само че за мен не е ясно дали имат доказателства за него ", сподели Кондик. " Не мога да седнал съм тук и да кажа, че в някакъв миг няма да могат да ги показват. Просто не знам. "

" От политическа позиция Хънтър буди безпокойствие, защото Републиканската партия го трансформира в бухалка, с която се нахвърля върху президента ", сподели Уипъл. " Мисля, че акцията на Байдън явно би трябвало да го следи от близко, само че към този момент просто няма нищо общо с него. "

Саймън Розенберг, пълководец на Демократическата партия, отхвърли догатките, че Хънтър Байдън ще навреди на изборните вероятности на татко си, като съобщи, че съсредоточаването на републиканците върху сина на президента е доказателство за политическите недостатъци на самата опозиционна партия.

" Фактът, че в този момент те влагат толкоз доста сила, с цел да преследват Джо Байдън като човек, а не като президент, е знак, че губят ", сподели Розенберг.

Проучване на Ипсос, извършено предишния месец, откри, че на въпроса дали президентът " се държи като добър татко, като поддържа сина си... даже до момента в който той минава през юридически проблеми ", 60% от интервюираните са съгласни, в това число съвсем половината от републиканците.

Засега Уипъл споделя, че екипът на президента евентуално ще резервира тактиката си за отклонение на въпросите, свързани с Хънтър Байдън.

Снимка: БТА/АР

" Белият дом и акцията на Байдън ще създадат всичко допустимо, с цел да запазят отдалеченост, да не разясняват по никакъв метод, с изключение на от време на време: " Обичам сина си " от страна на президента. Надяват се, че това ще е краят на историята ", сподели Уипъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР