Загиналият в Пирин велосипедист е от Великобритания, на 59 г.,

...
Загиналият в Пирин велосипедист е от Великобритания, на 59 г.,
Коментари Харесай

Загиналият в Пирин велосипедист е от Великобритания


Загиналият в Пирин велосипедист е от Англия, на 59 година, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, представена от Българска телеграфна агенция.

Тялото на мъжа беше намерено през вчерашния ден от отряд спасители от Банско в късния следобяд през вчерашния ден.

Спасителната акция беше проведена след подаден сигнал, че на скалите при водопада в местността " Св. Никола " има зарязан велосипед, а в подножието им се вижда неподвижно тяло.

Причините за гибелта се откриват.

Спасителите от Банско помогнаха през днешния ден следобяд на туристка от Чехия. Те са получили сигнал за туристка, която е получила контузия на единия крайник при слизане по пътеката от връх Вихрен към едноименната хижа.

За броени минути спасителите идват до потърпевшата жена, правят нужните и вероятни операции на място и я смъкват с носилка до хижа „ Вихрен “, откъдето е превозена до лечебно заведение за оказване на квалифицирана здравна помощ.



За триумфа и бързината на акцията способства и положително стичане на събитията, допълват от ПСС – Банско. Свидетел на случая подава сигнал на тел. 112 и изпраща местоположението неотложно в базата на ПСС – Банско, а наоколо до мястото се оказват няколко планински спасители доброволци, които бързо съумяват да стигнат до потърпевшата жена.

От избавителната работа оповестяват, че туристката е в положително общо положение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР