Загиналите полицаи са жертва на политическата корупция в МВР. Дадохме

...
Загиналите полицаи са жертва на политическата корупция в МВР. Дадохме
Коментари Харесай

Богдан Милчев: След Рашков МВР ще се възстановява дълго, системата е обладана

„ Загиналите служители на реда са жертва на политическата корупция в Министерство на вътрешните работи. Дадохме стотици милиони да изградим ограда и нито стотинка да обучим и оборудваме служители на реда. Автобусът е минал 50-60 км от границата до кръстовището без нито една ролка с шипове да му спукат гуми, та се постанова с кола да се препречва пътя. Министърът би трябвало да признае, че царят е гол “, сподели по NOVA NEWS Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

По думите му в Министерство на вътрешните работи има цялостна симбиоза сред политическото и професионалното управление. Според него политиците безусловно нехаят за хората.

„ Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да се възвръща дълго след Рашков. Полицаите не са подготвени. Давате ли си сметка в какво положение са службите?! Те не могат да пазят себе си, камо ли нас. Системите за сигурност са в безспорен разпад. Политиците би трябвало да спрат да ги употребяват за разправии между тях. Всеки министър стартира всичко от начало. Махат шефа на „ Главната дирекция “ и той отива в редиците на „ Продължаваме промяната “. Рашков даде една ужасна основа. Проблемът е политически “, съобщи той.

По думите му полицията е необучена, а сигурността се имитира.

„ Министерство на вътрешните работи е обладано. То няма имунитета да се защищити от политическото вмешателство. Инцидентът в Бургас е характерен и такива ще има, до момента в който не вземем решение в свои ръце. Когато системите не действат, хората стартират да се грижат сами за себе си “, акцентира Милчев.

Той акцентира, че не е въпросът да се купуват дронове, а да се обучат служителите на реда да ги употребяват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР