Загърбена е старата формула с независим кандидат на Инициативен комитет,

...
Загърбена е старата формула с независим кандидат на Инициативен комитет,
Коментари Харесай

БСП оформя голяма коалиция около Тихомир Янакиев в Созопол

Загърбена е остарялата формула с самостоятелен претендент на Инициативен комитет, готви се и обща листа

На постоянно съвещание Изпълнителното бюро на общинската конструкция на Българска социалистическа партия в Созопол  взе решение за формулата, по която ще бъде повдигнат за втори мандат актуалният кмет Тихомир Янакиев и ще бъде формирана листата, оповестиха от управлението.

Проведен е разбор на обстановката, в която се намира страната като цяло и настоящата политическа конюнктура. Изводът е, че съдружният формат ще е най- подобаващ, с цел да се притегли по-широк кръг от хора със сходни възгледи и хрумвания.

В ход от през днешния ден са договаряния с други политически обединения, които желаят да са с Българска социалистическа партия на тези локални избори. Преди всичко това са организации, които изповядват относително идентични полезности. Втората значима стъпка е, че при реализиране на консенсуса за коалиция, издигнатият като претендент за кмет Тихомир Янакиев ще бъде и лидер на обща листа за общински съветници.

На 12 август общинската конференция би трябвало да удостовери тези тези решения за съдружната форма за явяване. Тъй като структурата на Българска социалистическа партия в тази община е монолитна, решенията на Бюрото ще бъдат признати единомислещо.

„ Радвам се и се гордеем вдички с това, че в никакъв случай не сме спирали същински да си поддържаме партията, както и в никакъв случай не сме се чувствали неудобно да подлагаме на критика недъзи или нередности, да ги демонстрираме и да ги назоваваме с същинските им имена. Виждате, че се вършат най-различни обединения, че хората се умориха да дават на един единствен индивид цялостната власт напълно, т.е. от ден на ден съдружните формули работят както на национално равнище, по този начин и работят и в локалната власт “, сподели Тихомир Янакиев на финала на този мандат.

Идеята с съдружния формат за явяване ще предотврати най- постоянно срещаните механически обърквания, когато за листа и за кмет се гласоподава с друга бюлетина и номер. Затова и няма да се употребява формулата самостоятелен кадидат, повдигнат от Инициативен комитет и подкрепян от разнообразни партии с обособени бюлетини. Коалицията ще има име . Вече е почнала разработка на съдружно съглашение, което ще се показа на бъдещите сътрудници. Ще се отвори листата за персони, които няма да са на първо място, и на предни позиции, деятели на Българска социалистическа партия.

Идеята е да няма чисто партийна представителност, а да има солидно наличие на други партии и цивилен сдружения или обединявания, които да могат да предлагат и имена, потвърдени с публичния живот.

Какви правила ще бъдат спазени при подготовката на общата Програма и подбора на хората, които ще я пазят като бъдещи общински съветници или участници в екипа на кмета, очаквайте в изявление с Тихомир Янакиев по-късно.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР